Венецуела, затим Еквадор, Боливија, Бразил…Кина ?

18-03-2014 08:20:56 | | Срби на окуп/ mojenovosti.com |

Сада када је амерички државни секретар Џон Кери издао ултиматум Русији, рекавши Путину да до понедељка мора да испрати наређења Вашингтона или..надам се да свако види репризу Марта лудости који је произвео Први светски рат.

У мојој последњој колумни, “Меркелкине курве за Вашингтон” (Merkel Whores For Washington), погрешно сам приписао Хрушчову све трансфере руских територија у Украјину. Први поклон руских територија Украјини је дао Лењин, последњи је био Севастопољ раних 1990-их.
Данас (14. марта) сам постовао обрачун начина давања руских територија Украјини од Александра Солжењицина. У међувремену, марионетски режим Вашингтона у Кијеву је послао силеџије да почине насиље над Русима демонстрантима у источној Украјини, људима који не желе да имају икакве везе са марионетским режимом Вашингтона у Кијеву, а што је Русију навело да изда још једно упозорење да ће руска војска штитити Русе. Јасно, Вашингтон чини све што може не би ли испровоцирао Путина да војску пошаље у источну Украјину. Сада када је Меркелова продала Европу, ток украјинских догађаја је јасан, што ми пружа могућност да кажем нешто о “пучу у настајању”, пучу Вашингтона против Венецуеле.
Јер злочиначки режим у Вашингтону такође руши Венецуелу.
Мада је украјински пуч који је Вашингтон оркестрирао Венецуелу удаљио из новинских наслова.
Конфронтација са Русијом наоружаном нуклеарним оружјем је опаснија него са Венецуелом. Али насиље с којим је Вашингтон кренуо на Венецуелу скоро истовремено са Украјином је сведочанство потпуне криминалности Вашингтона.
Јужну Америку је увек чинила мала шпанска елита са свим новцем и моћи, и огромна већина популације, аутохтони народи без политичких представника – којима влада елита. Чавес је у Венецуели прекинуо овај образац. Председник из аутохтоног народа је изабран, представљао га је, радио за добро народа, уместо да пљачка земљу. Чавес је постао узор и урођенички председници су изабрани у Еквадору и Боливији.
Вашингтон и америчке преститутке су мрзеле Чавеза и демонизовали га. Када је Чавес умро од рака, Вашингтон је славио.
Ево Моралес, председник Боливије, био је склон давању азила Едварду Сноудену, звиждачу НСА. Сходно томе, Вашингтон је наредио својим марионетским европским државама да одбију дозволу за прелет авиона председника Моралеса на његовом повратку у Боливију из Русије. Моралесов авион је био приморан, у супротности са свим дипломатским протоколима, да се спусти – претресли су га. Криминалци из Вашингтона су од тада наставили Моралесу да приређују понижења.
Рафаел Кореа, председник Еквадора, поставио се као мета Вашингтона давањем политичког азила Џулијану Асанжу. Вашингтонова британска марионетска држава је по налогу газде одбила да Асанжу одобри слободан пролаз, Асанж сад свој живот проводи у лондонској амбасади Еквадора – баш као што је кардинал Минджењнти провео (15 година – прим. прев.) свог живота у амбасади САД у комунистичкој Мађарској.
После Чавесове смрти, припадник аутохтоног народа, Николас Мадуро, постао је председник Венецуеле. Мадуро нема Чавесову харизму, тако да је лакша мета малој шпанској елити која је власник медија.
Вашингтон је с нападом на Мадура почео нападом на венецуеланску валуту обарајући њену вредност на валутном тржишту. Затим су студенти, многи од њих деца богате шпанске елите, послати да протествују. Пад венецуеланске валуте је узроковао повећање цена и незадовољства Мадурове базе, аутохтоног становништва. Да утиша немире, спречи материјалну штету и немире које је Вашингтон користио за покретање пуча, Мадуро је морао да се окрене полицији. Државни секретар Џон Кери је напоре владе да поново успостави јавни ред и спречи пуч окарактерисао као ” кампања терора против сопствених грађана”.
Пошто су оркестрирани протести и пучистичка завера, Кери је окривио Мадура за насиље – које је Кери изазвао – и позвао га да “поштује људска права”.
Увек исти сценарио Вашингтона: почини злочин и за њега оптужи жртву.
Ако Вашингтону успе да збаци Мадура, следећа мета је Кореа. Ако Вашингтон успе да се ратосиља Корее и поново постави марионетску владу богате шпанске елите, добиће то да ће еквадорска влада одузети политички азил Џулијану Асанжу који му је одобрио Кореа. Амбасади Еквадора у Лондону ће бити наређено да шутне напоље Асанжа, право у раширено наручје британске полиције која ће га послати у Шведску, а Шведска проследити у Вашингтон, да призна шта год Вашингтон од њега буде тражио.
Јадне лаковерне будале што демонстрирају венецуеланским улицама немају преставу о штети коју наносе себи и другима, не више но што су је њихове украјинске колеге имале. Венецуеланци су већ заборавили на шта им је живот личио под влашћу шпанске елите. Изгледа да су Венецуеланци одлучни у томе да Вашингтону помогну да их врати слугерањству.
Ако Вашингтон поново овлада Венецуелом и Еквадором, Боливија ће бити следећа. Онда Бразил.
Вашингтон држи Бразил на нишану јер је држава чланица БРИКС-а, а Вашингтон намерава да уништи ову организацију пре него што државе чланице успоставе трговински блок који неће користити амерички долар.
Не тако давно један амерички званичник је рекао да чим ми (Вашингтон) будемо имали Русију у фрци, почећемо да се бавимо јужноамеричким скоројевићима.
Програм иде по возном реду.
Аутор: Џон Крејг Робертс