Порошенко поклонио оружје фудбалерима

24-03-2016 08:20:27 | | / vostok.rs |


Председник Украјине је одабрао необичан поклон за фудбалере репрезентације – за одлазак на Европско првенство у фудбалу 2016. они су добили оружје.

Петро Порошенко је наградио је лаким оружјем деветорицу фудбалера репрезентације Украјине. Сличан поклон за одлазак на првенство добио је главни тренер репрезентације и председник Фудбалске федерације Украјине, пишу украјинске „Вести“.

Указ председника датиран је на 21. новембар 2015. године, али је био објављен тек јуче на захтев украјинских медија. На званичном сајту Порошенка појавила се 22. новембра вест о сусрету председника са фудбалерима у којој се наводи да је шеф државе наградио екипу „поклонима за успомену“.

Средином фебруара у Украјини се распламсао скандал, везан за то што је министар одбране земље поклонио многим политичарима оружје. Између осталог, Арсениј Јацењук је добио „љубимца гангстера“ — пиштољ „Томпсон“ и 203 метка за њега.

У групној фази финалног турнира који ће бити одржан у Француској од 10. јуна до 10. јула 2016. године репрезентација Украјине ће играти са Немачком, Пољском и Северном Ирском.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут