„Росељхозбанка“ спремна да подржи србски извоз у Русију

25-03-2016 01:21:34 | | / vostok.rs |


Једна од најјачих банака у Русији спремна је да подржи напоре србских произвођача да повећају извоз у Русију.

Председник Српске народне партије Ненад Поповић састао се у Москви са Дмитријем Патрушевим, председником руске „Росељхозбанке“, и са њим разговарао о спровођењу заједничких пројеката са учешћем србског и руског капитала у циљу снажнијег продора србских пољопривредних производа на руско тржиште, као и привлачења већег броја руских инвестиција у пољопривредне и прехрамбене капацитете у Србији.

„У времену које је пред нама тежићемо да започнемо разговоре о могућим заједничким улагањима српске и руске стране у изградњу откупних и складишних центара за пољопривредне производе у Србији, намењене извозу на руско тржиште, као и њихово повезивање са прерађивачком индустријом и малопродајним ланцима у Русији“, рекао је после састанка Поповић, а саопштила СНП.

„Председник СНП-а је изразио задовољство што је „једна од најјачих банака у Русији ’заинтересована да подржи напоре србских произвођача да повећају извоз у Русију‘. ’Росељхозбанка‘ је четврта по снази банка у Русији. Ова банка се налази у стопроцентном власништву државе и финансира највећи број руских пројеката у области пољопривреде“, објаснио је Поповић.

Он је оценио да кроз заједничке пројекте са „Росељхозбанком“, држава Србија и србски пољопривредни произвођачи, имају реалну шансу да заузму позиције на руском тржишту које су остале упражњене након санкција које је Москва увела Бриселу и Анкари.