Украјина усвојила санкциони „списак Савченко“ против Русије

26-03-2016 02:46:50 | | / vostok.rs |


Савет за националну безбедност и одбрану Украјине усвојио је одлуку о увођењу санкционог „списка Савченко“, саопштено је у прес–служби Савета.

„У петак је одржана седница Савета за националну безбедност на којој је било размотрено и једногласно подржано питање примене персоналних специјалних економских и других ограничавајућих мера (санкција) против особа умешаних у противправна дејства према Надежди Савченко, Олегу Сенцову и другим држављанима Украјине“, пише у саопштењу Савета.

Према подацима Савета, рок важења санкција није одређен.

Како је пренела прес–служба, међу особама које су се нашле на санкционом списку су руководиоци и сарадници Федералне службе безбедности и Истражног комитета Русије, руског тужилаштва, судског корпуса, војних и других установа.

Суд је пре неколико дана украјинску војну службеницу Надежду Савченко прогласио кривом за смрт руских новинара у Донбасу у јуну 2014. године и осудио је на 22 године затвора.

Украјински редитељ Олег Сенцов у августу 2015. године је осуђен на 20 година затвора због умешаности у организацију терористичких напада на Криму.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут