РУСКА НУКЛЕАРНА ОДМАЗДА ЗА САД И ЕУ: Пуштају Иран да направи атомску бомбу

20-03-2014 04:02:10 | | Интер магазин/ mojenovosti.com |

Уколико Сједињене Америчке Државе и Европска унија наставе да врше притисак на Москву због одлуке да призна Крим, Русија би могла да промени став о развоју нуклеарног програма у Ирану, изјавио је вечерас заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков.


У овом тренутку Русија не жели да користи преговоре о нуклеарном програму Ирана да би „подигла улог“, али би то могла да уради и да на тај начин одговори на акције САД и ЕУ, рекао је Рјабков, преноси АП.

Агенција наводи да је то најозбиљнија претња Москве откако су САД и ЕУ обелоданиле санкције против Русије, због њене одлуке да призна референдум на Криму.
Према речима Рјабкова, који је представник Москве у преговорима о иранском нуклеарном програму, за Русију је уједињење са Кримом неупоредиво значајније него оно што се дешава у преговорима.
Русије је у тим преговорима до сада имала исти став као САД и ЕУ, али Рјабков каже да би то убрзо могло да се промени.
Не бисмо волели да то радимо, али ако нас приморају, бићемо приморани да одговоримо мерама одмазде. Што се Русије тиче, историјски значај онога што се последњих дана дешава на Криму не може да се пореди са значајем преговора о иранском нуклеарном програму, казао је Рјабков.
Он, међутим, није казао на који начин би Русија могла да промени став о том питању.