Египат у сарадњи са Русијом развио лек против сиде

20-03-2014 10:05:56 | | Србин/ mojenovosti.com |

Египатски војни љекари саопштили су да је сида сада потпуно излечива, те да је њихов третман показао да вирус ХИВ-а могу да прате и потпуно униште.

Војни лекари у Египту радили су више година на тајном пројекту и усавршавању препарата и уређаја за лечење ХИВ-а и хепатитиса Ц. Оснивачи ове јединствене технологије генерал медицинске службе Ибрахим Абдел-Ати и пуковник медицинске службе Ахмед Амин објашњавају да је Инжењеријско одељење оружаних снага направило и тестирало два уређаја – један открива вирусе, док их други уништава.
Начин лечења
Како наводи “Глас Русије”, период лечења је шест месеци. Пацијент прво узима лекове 10 дана. Онда се, током 15 до 25 дана, у зависности од стања, сваки дан по један сат подвргава третману на апарату. И онда опет следе лекови следећих шест месеци.
Код свих пацијената на којима је вршено тестирање утврђено је да после третмана вируси нестају из тијела. Истовремено са лечењем болести, изазваном главном инфекцијом, зауставља се и ширење пратећих болести као што су дијабетес или оштећења вида. Египатски љекари наводе да нису проучавали питање трошкова, али да ће бити знатна разлика у цени у односу на Запад.
У свеобухватном програму лечења користе се и специјални лекови и опрема који су већ прошли све фазе тестирања на животиња и људима.
Лекови су, такође, тестирани на ниво токсичности свих састојака. Проведен је и тест на стабилност опоравка током 33 месеца после третмана.
На овој методи египатски лекари су радили 20 година, а око 70 одсто хемијских анализа лекова рађено је у руским лабораторијама у Дубну.
Већ у фази испитивања на животињама пронађени су докази да вирус у организму после лечења нестаје. Научници су проучавали хемијске везе унутар самог вируса, као и хемијске везе компоненти крви.
Они су пронашли начин како да раскину хемијске везе унутар вируса, а да, истовремено, не нашкоде компонентима крви.
Званично лечење пацијента овим третманом у Египту почиње 1. јула. Прво ће опрема бити достављена у једну или две војне болнице, а онда ће се апарат појавити и у цивилним болницама