Шогоров: Нећемо заборавити Косово, Русија више не прашта!

21-03-2014 12:04:25 | | Курир/ mojenovosti.com |

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Представник руске канцеларије у Приштини Андреј Шогоров изјавио је вечерас у Косовској Митровици да Русија више није спремна да пристане на било какве компромисе који иду на штету њених личних интереса.

Шогоров је рекао да се позиција Руске Федерације о непризнавању независности Косова не мења и указао да пре два дана, на обележавању годишњице мартовског погрома, у цркви у Приштини није било никог од представника западних земаља.
"Мене је било стид у њихово име што нису били способни да заштите србски народ од погрома. Ми никада нећемо заборавити оно што се десило на Косову, што се десило у Србији и управо овде на Косову је започета акција рушења суверених дрзава", рекао је руски дипломата.
Нажалост, овде им је пошло за руком у њиховој намери, затим су прешли на рушење других држава, знате и сами шта се десило са Ираном, Ираком, Авганистаном, Сиријом, Либијом, Египтом и ево дошли су и до Украјине, рекао је он.
Шогоров је истакао да нико није свестан тога да Русија има границе до којих може да трпи и да су западне колеге прешле ту границу и да им Русија то више неће опростити.

"Двадест пет година се трудимо да са њима изградимо партнерске односе. Међутим, нисмо успели. Русија више није спремна да пристане ни на какве компромисе који иду на штету њених личних интереса и интереса словенске сабраће", поручио је Шогоров.
Веома се надам да им неће пасти на памет да воде рат, тако да став Русије остаје принципијелан, казао је Шогоров на промоцији књиге Јелене Гускове “Косово и Метохија: Рат и услови мира”, која је одржана на Филозофском факултету у Митровици.