Харикири дукљанских камиказа

21-03-2014 12:06:10 | | ИН4С/ mojenovosti.com |

Какав тријумф дукљанске вањске политике. Повлачим све што сам рекао и написао о дипломатији државоликог провизоријума. Владимир Путин, Сергеј Лавров и Сергеј Шојгу у грчу и невјерици испратили су вијест, Јацењук је од среће заплакао, Тачи је морао код пластичног хирурга да му дају блокаду због грча на лицу, Обама изврнуо ногу скачући по овалном кабинету, Ештонка и Тимошенко доживјеле су вишеструке оргазме. Брисел, Вашингтон, Загреб, Приштина и кијевски Мајдан су коначно одахнули, а америчка седма флота у Медитерану испалила је ватромет славећи тај чин гламурозније од гутања ћурки за Дан независности.
Дукља уводи санкције Русији због Крима. Који крешендо политичке мисли, какав генијални харикири, каква мудрост, какав подвиг раван Термопилима. Малена Дукља, без привреде, без валуте, без војске, без подршке грађана НАТО-у, без економије зададе одсудни ударац великом руском медвједу од кога цио западни свијет дрхти. Падај сило и неправдо!
Није битан практични дио увођења санкција проруским функционерима Украјине који уједоше за срце вољени Четврти Рајх и узеше им Крим и Севастопољ. Битно је то беспоштедно приношење на унијатски, мајдански жртвеник идеалима глобализма, тај чин англо патриотизма и еуро атлантског елана којима су се једино могле похвалити терористи УЧК, Туђманови јастребови, Алијине балије, „Десни сектор“ и покојни Доку Умаров. Др Родни и екипа себи су саградили такав монумент, каквим се једино могу похвалити јапанске камиказе. Боље речено као онај војник цара Хирохита који се крајем седамдесетих година предао властима Индокине мислећи да рат још траје. Приврженост глобализму раније је потврдила и министарка одбране која је запријетила – остаћемо у Авганистану и кад се НАТО јединице повуку. Браво, брависимо. То је права снаге воље. Нека свијет задрхти пред силом и ордијом црногорског контигента. И то без подршке оба хеликоптера. Ако Путине наставиш тако, састаћемо се сјутра опет. У сталном смо засиједању, пази шта радиш.
Какво је тек друштво које је Русији запријетило. Дукља, Албанија, Лихенштајн, Исланд. Кукала ти мајка. Али ратни напор Дукље према Русији је много већи, јер су баћушке грунтовно купиле трећину провизоријума, већи дио обале, КАП, Колашин, Жабљак, четири од шест авиона дневно у васцијелом дукљанском авио саобраћају слети из Русије. Каква је тек жртва туризам. На сајму туризма у Москви дукљанске туристичке громаде траже 25 чартер летова из Москве недјељно, а уводе санкције Кремљу. Туристе и рубље хоћемо, али нећемо Русе. Срећом Владимир Владимирович је широкогруд човјек, заузет Сиријом и Кримом, па му зујање дукљанске муве око главе неће много пореметити планове. Ако се не заинати па са својим бајкерима љетос не обиђе сународнике по Будви и Приморју. Ако буду тражили заштиту од дукљанског режима, ето новог Севастопоља. Имали би право, јер веле да у Дукљи тренутно живи око 10.000 Руса. Више их има него неких мањина, чији министри сједе у Дон Микелеовој влади.