Захарова: Неће бити одобравања насилних операција без полагања рачуна

27-03-2016 07:16:49 | | / vostok.rs |


На неки чудесан начин атмосфера у свету почиње да се мења, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова и додала да се догађаји више неће одвијати као до сада.

Геополитичка атмосфера у свету почела је да се мења захваљујући деловању Русије: њена дипломатија потпомогнута руском авијацијом ствара чуда, рекла је Захарова у програму телевизијског канала Русија 1.

Захарова је на овај начин прокоментарисала речи једног од учесника емисије који је рекао да су промене почеле од недавне посете америчког државног секретара Џона Керија Москви.

Према речима Захарове, „догађаји се више неће одвијати као до сада“.

„Неће бити одобравања насилних операција без полагања рачуна. Неће бити прећутне сагласности за мешање у унутрашње ствари земаља, неће бити размишљања, подстицања и гласања за резолуције које поједнима потпуно развезују руке, а притом мењају геостратешки и геополитички пејзаж у неком региону“, навела је Захарова.

Примирје у Сирији ступило је на снагу 27. фебруара на основу документа који су израдиле Русије и САД. Према овом договору, војне акције се настављају само против терориста.

Сиријска армија и одреди устаника у недељу су постигли озбиљан успех, потпуно преузевши контролу над градом Палмиром. Председник Сирије Башар Асад је у телефонском разговору с руским председником Владимиром Путином изјавио да би то било немогуће да није било помоћи Русије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут