Шешељ за РТ: Притисак на Србију ће се свакако наставити и интезивирати

28-03-2016 09:43:18 | | / vostok.rs |


Интервју са председником Српске радикалне странке др Војиславом Шешељем за РТ.

Рекли сте да сте "убедљиво победили трибунал и то доказали целом свету". У чему је Ваша победа, ако ћете 31. марта бити осуђени? У случају доношења осуђујуће пресуде, може ли вас влада Србије изручити МКСЈ?

Моја победа је у томе што сам побио све лажне оптужбе, раскринкао све лажне сведоке и извргао руглу хашки трибунал и доказао да је то лажни суд, а заправо само инструмент евроатланског савеза, који има за циљ фалсификовање историје. Нису успели да докажу никакву моју кривицу а ни кривицу и једног добровољца српске радикалне странке. Ми Срби као и Руси разумемо да чак и погинути јуначки у борби или робијати за правду није пораз него победа. Наша прозападна влада као и оне претходне марионетске може да уради шта хоће, Ми Радикали ћемо се до краја залагати за савез са братском Русијом без обзира на последице по нас.

Били сте скоро 12 година у хашком затвору. Шта су за вас постале те године?

- Те године су за мене биле велики изазов који не бих нипошто пропустио. Искрено нисам очекивао да ћу остати баш дванаест година, мислио сам три, четири, али не жалим ни за једним даном проведеним у борби са овим антисрбским судом.Много је србских добровољаца погинуо бранећи српску нејач, многи се нису ни оженили, када су они положили животе у борби за слободу свог народа, ни ја нисам жалио да се жртвујем за вечите идеале србског православног народа: За слободу, истину и правду! Нисам дозволио да ми иједан дан тамо прође узалуд. Чекајући четири и по године да ми почне суђење изучио сам англосаксонско право и доминирао у судници. Написао сам у хашком казамату осам књига у оквиру свог научног пројекта „Срби и нови светски поредак! Имам писаног материјала за још 5 књига, а следећа коју ћу објавити ће носити наслов „У Сребреници није било геноцида“. Ове књиге ће остати сведочанства херојске одбамбене борбе србског народа и праве улоге западних сила.

Има ли у Србији и у Срба будућности на Косову?

- Наравно да се ми Косова и Метохије никада нећемо одрећи, са том идејом опстали смо као народ под Турцима и ослободили га после неколико векова. За ослобођење од НАТО окупације чекаћамо много много краће.

Да ли Србија и даље остаје савезник Русије или је данас то само стилска фигура из прошлих времена?

- У Србији је Владимир Путин убедљиво најпопуларнија личност, према свим истраживањима око 70 посто а ми Срби смо традиционални русофили. Наша застава је настала тако што су србски устаници када смо се ослобађали од Турака узели руску заставу за своју али је због међународних односа и по савету Русије она окренута наопако и то је и дан данас застава републике Србије. Вођа србског устанка и родоначелник српске династије Карађорђе одбио је понуду Аустрије да као њихов савезник буде владар Србије и Босне, узео руски пасош и отишао у Петровград. Проблем је што запад има полуге да купи или застраши наше данашње политичаре. Србска Радикална Странка одговара једино свом народу и зато се залаже за интеграцију са Русијом.

- 9. и 10. марта је била посета председника Србије Томислава Николића Русији, током које је разговарао са руским председником Владимиром Путином. Уочи посете, Николић је рекао да се његова земља неће придружити НАТО. Да ли је ово коначна одлука, или ће се"притисак" на Србију наставити, и као резултат тога земља ипак може да се нађе у НАТО? Шта је претња Србији због њене неприлагодљивости по питању ступања у Северноатлантски савез?

- Притисак ће се свакако наставити и интезивирати. Проблем за владајућу прозападну клику је што је за одлуку о уласку у НАТО неопходан референдум који никако не може да им успе. Док је Српске Радикалне странке Србија никада неће ући у НАТО а када добијемо пуну власт ућићемо у ОДКБ војни савез са Русијом што је итинска воља нашег народа. Ми морамо наш србски чамац привезати за велики руски брод.

РТ


КАТЕГОРИЈЕ