Песков: Запад ће ускоро пласирати нове лажи о Путину

28-03-2016 03:56:21 | | / vostok.rs |


Конзорцијум међународних истраживачких агенција на Западу и у Русији припрема читав низ лажних информација о породици председника Русије Владимира Путина и његове породице, а уколико се то догоди Русија ће употребити сва средства како би његова част и његово достојанство били заштићени од клевета, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У току је припрема да у наредних неколико дана буде објављена још једна у низу лаж о руском председнику која претендује да буде објективна и сензационалистичка. Добили смо неколико упита од организације која себе назива међународним конзорцијумом новинарских истраживача, у коју спадају новинари из разних страних медија, као и других организација и служби“, рекао је он.

Према његовим речима, те информације ће у наредних неколико дана бити објављене у Немачкој, Великој Британији, Француској, Швајцарској и Русији, као и у још понеким земљама.

„Ефикасност таквих напада није превише велика, јер такве структуре раде по веома испробаним и популарним шемама“, рекао је Песков.

Портпарол Кремља је прецизирао да ће у тим информацијама бити речи о везама руског председника са разним бизнисменима, о његовим пријатељима и члановима породице, као и о наводном обогаћивању свих људи блиских Путину.

Он је такође истакао да ће Русија, у случају да се те оптужбе буду тицале директно руског председника, употребити читав арсенал правних средстава, како на националном, тако и на међународном плану, како би заштитила част и достојанство Путина.

„Намерно смо желели да информишемо јавност о тој иницијативи како би одмах дали до знања став Кремља према тој информацији“, закључио је Песков.