``Повратак отписаних``, нова политичка партија у Републици Србској

29-03-2016 11:10:25 | | / vostok.rs |


На политичку сцену Републике Српске ступила је нова политичка странка под називом "Повратак отписаних".

Оснивачка скупштина је одржана у Галерији Дома културе у Лакташима.

За првог председника ове партије, која ће деловати на нивоу Републике Српске и државне заједнице БиХ изабрана је Николина Рудић, дипл. политолог.

Иначе, Николина је била један од оснивача СНСД-а у Лакташима и са места секретара ОО СНСД Лакташи и председника клуба одборника СНСД-а Лакташи у СО Лакташи поднела је оставку у септембру прошле године, од када делује као независни одборник у СО Лакташи.

По Николининој изјави датој приликом напуштања странке, оставка је произашла из неслагања са ставовима сиве еминенције ОО СНСД Будимира Станковића и тадашњег председника ОО СНСД-а и начелника општине Лакташи Мирослава Коџомана, пошто њихови ставови и деловање нису били у интересу народа и странке.

Иако је већина чланова проистекла из редова СНСД-а "Повратак отписаних" своје политичко деловање не мисли заснивати на критици рада СНСД-а, нити било које друге политичке партије, каже се у саопштењу странке.

"Повратак отписаних" себе види као партију у служби народа која ће се борити за сваког појединца, његову егзистенцију, слободу и достојанство и могућност личног избора.

На оснивачкој Скупштини СНСД-а, поред доношења аката потребних за оснивање, изабрани су и органи странке.

Главни одбор броји 28 чланова и тренутно је базиран на општине Лакташи, Србац, Градишка и Прњавор.

Председништво странке чини 12 младих људи, и то:

Младен Радиновић (Јакуповци), Александра Вучић (Трн), Дејана Вучић (Трн), повјереник за омладину; Жељко Манојловић (Друговићи), Нада Лончар (Кукуље), повјереник за Србац, Горан Рашковић (Крнете), повјереник за Лијевче, Дејан Ветнић (Мрчевци), повјереник за Лијевче, Милош и Марко Благојевић (Јакуповци), Драженко Стегић (Друговићи), Лазерала Грубор (Лакташи), на челу са Николином Рудић, председником странке.

На Оснивачкој скупштини изабрани су и Надзорни одбор и Статутарна комисија.