ПАСТОР - ЧЕКИСТА СА ПЕТ ЗВЕЗДИЦА (I)

22-03-2014 09:29:05 | | / mojenovosti.com |

Скица за политички портрет пастора-чексите Александра Валентиновича Турчинова, в.д. пресдедника Украјине

Тешко је наћи сличан пример на кугли земаљској да једном државом управља постављен мимо Устава вршилац дужности председника који је уз све то још и активни баптистички пастор који редовно слууж божју службу у свом хаму.

Ово је покушај да још једном засвтле све звезде падавице, убрајајући и звезде петокраке секретара рајкома комсомола и шефа ударног сектора агитације и пропаганде Дњпропетровског обкома комсомола у перидоду 1987-1990.

Огромна световна власт у рукама једнога пастора

Евангелистичко-баптистички пастор Алекснадр Валентинович Турчанов заузима тренутно три највише функције у Украјини на трагу оног популарног рекламног слогана- три у једном:председник је Врховне Раде ( парламнета ),вршилац је дужности председника Украјине и главнокомандајућег оружаних сила земље.Тако је у рукама једног пастора сконцетрисана сва извршна власт. Украјински медији често заборављају да је он само вршилац дужности па ту синтагм изостављају иназвају га просто –председник.

Тешко је наћи сличан пример у на кугли земаљској да једном земљом управља именован супротно Уставу вршилац дужности председника који је уз све то још и активни баптистички пастор који редовно служи божју службу у свом храму !

А то би била четврта функција или дужност Александра Турчанова.

А има још једна,актуелна, пета, али о њој ћемо касније кад будемо коначно склапали рам за портрет в.д. председника Украјине са пет звездица.

Никад није скривао да је баптистички свештеник

О свом баптистичком чину,в.д. председника Украјине каже:

„Ја никад нисам скривао да сам евангелистичко-хришћански баптиста.“

Али до тог чина Турчанову је ваљало прећи дуг пут, да ли и тежак, то само он зна.

Пре него је пришао баптистима, био је запажен члан друштва „харизмата“, евангелиста и лутеријанаца.

Крштен у православној цркви

А у почетку је припадао православној цркви у којој је и крштен.О томе чину крштеља сам се у тајности кајао, као било је сасвим случајно: свештеник га је попрскао водом и ништа више.Ако није побркао цркву с кадом као што се то дешава многима који су се крстили у зрелом добу. Тада је после распада СССР-а било у моди ићи у цркву, а Турчинов је „служио“ и као комсомолски функционер високог ранга.

Потом се он, по властитом признању, разочарао, много, много, не у косомол, него у оне који су цркви служили и почео да трага за својим духовним идентитетом.Трагао, трагаои зауставио се на проповедима баптиста па се по други пут крстио, пошто се испоставило да се оно прво крштење нијр примило,да ли због недовољне количине православне воде којом га тада попрскаше, или ради квалитета исте.

Друго, обновљено, исправљено и допуњено крштење

Овом другом, мгло би се рећи, обновљеном, исправљеном и допуњеном крштењу, које се свакако примило, дважди крштеник Александр, се односио са уважавањем: сам ртитуал му се свдео, и то веома, нису пошкропили светом водицом него су га трижди ( три пута ) окретали у кади.

Он признаје да редодовно учествује на недељним службама, проповедима у континуитету.

„Ја редовно служим и проповедам у храму Евангелистичких-хришћана баптиста.“

Да ли је у Украјини црква заиста одвојена од ржаве?

Како не би било никакаве сумње о којој се вероисповести ради, пастор са Мајдана поучава:

„То су хришћани протестанти и они су у већини у цивилизованом свету: САД, Швајцарска“.

Још недавно је Турчанов наговестио својим партијским друговима како намерава да напусти партију ( „Баткишчина „ Јулије Тимошенко ),и да се потпуно посвети пасторској служби.

Као што видимо, планови су се променили, па се зато једно питање намеће само по себи:може ли се сада рећи да је у Украјини црква одвојена од државе ?

Молитвени шатор баптиста „Црква „ и „Нови живот „ разапети на Мајдану за време преврата у Кијеву

За време недавног преврата у Кијеву на Мајдану је било разапето молитвено чадорје баптиста, шаторски молитвени дом „Црква „ и „Нови живот „ у коме су пучсити надахљивани, окрепљивани и подстоцани за револуционарне акције и физички и духовно.

Тако су баптистички молитвени шатори, крстарице,одиграли улогу једне врсте револуционарног декора, легендарне крстарице Ауроре чији су пуцњи, као што се зна, одиграли одлучујућу улогу у једој другој револуцији, оној Октобарској, у граду на Неви 1917.г.

Мисија „Ауроре „ са Мајдана,молитвеног шатора

„Молитвени шатор има мисију да обједнини се неравнодушне вернике који су решили да се укључе у протесте“,гпврили су пастор Ољег Магдич и проректор „Украјинског евангелистичког богословског семинара „Ољес Дмитренко.

Старатељство над душама младих пеузели су расколиници из тзв Кијевске патријаршије, грко и римо-католоци , који се нису сасвим опили мрисима мајдановских бунтовних кандила.

Али ипак кад се молитви баптиста у шатору –храму прикључио на саслужење „ свештеник Кијеске патријаршије Ољекс, шатор су прогласили мултиконфесионлним.

И тако су се удружили без обзира на то што апостолска правила забрањују заједничку молитву с јеретицима,што су они у ствари, и називају један другог баптиситима и следбеницима изрицања анатеме лидеру „Кијевске патријаршије „ Денисенка које је себе прогласио за паријатха Филарета.Јер управо је Филарет био тај који је први својим дланом помиловао пучисте.

У свему томе строго је разграничена подела рада

Један баптиста,Магдич,руковдио је агитацијом за смену власти,док је други баптиста, Дмитренко, проповедао како „Мајдан фомира високоцивилизовани украјински народ „.

И Турчинов је такође говорио нешто слично. Он непрестано понавља да је сав цивилизовани свет-САД, Канада, Европа и друге државе заинтресоан да Украјина постане једна од цивлизованих земаља како би се отргла од „совкога „( совјетског ) наслеђа, тоталне корупције,политичке репресије,ограничења слободе речи,итд.,и усвојила либералне вредности и стандарде.

Једино јој је, наводно, на тај начин, отворен пут к цивилизацији, к Европи.

А после потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању с Европском Унијом (ЕУ), украјинска економија ће постати отворена и привлачна за инвестиције. А допунски стимуланс убрзавању овог процеса биће устанвљивање у земљи правила понашања бизниса.

Подсећамо да је Викторија Нуланд, помоћница државног секретара САД за питања Европе и Евроазије, говорила за време свог боравка у Кијеву и посете Мајдану,да су америчке компаније заинтерсоване за потписивање Споразума о стабилиозацији ипридруживању Украјине са ЕУ.

Железаре и угљенокопи са Донбаса биће предати у руке странцима

Како пише портал „UKR-PRESS“, на том уреченом путу ка беспоговрној европској цивилизованости в.д. председника Украјине Александр Турчинов,у присуству амабасадора САД, Немачке и Пољске у Кијеву почетком марта је потписао претходну сагласност Споразума са Међународним монетарним фондом (ММФ) о финансијској помоћи Украјини.Сходно овом споразуму, целокупан гаснотранспортни систем Украјине од момента потписивања основног уговора о финансијској помоћи бесповратно и заувек прећи у власништво америчке компаније „Chevron „.

Taко су власници Мариупољског, Запорошког, Дњепропетровског металуршких комбината обавезни да немачкој компанији „Ruhr „ предају 50% акција и удела у власништву.

Осим тога, целокупна производња угљенг басена Донбас припашће финској кћерки компаније „Ruhr.

Код Харкова ће бити размештен амерички систем ПВО у оквору НАТО

Поред политичких обавеза у потписаНом документу у једној тачки је наведено да ће се НАТУ ставити на располагање територија око Харкова да на њој размести амерички ПВО ситем и базе извиђачке авијације ради пкрИвања обкјеката противракетне одбране.

Истовремено, амерички и немачки политичари вичу на сав глас „о заштити демократије у Украјини и њене суверености од агресивне Русије.“

У суштини,западни политичарИ на тај начин оглашавају само своје маркетиншке домете.

Уосталом, говорећи сада о европском путу развоја Украјине и њеној нецивилизваности, А. Турчинов,“случајно заборавља „ да је и он био на власти и уз Леонида Кучму и Витју Јушченка, а посланик је у Врховној Ради од 1998.

Требало би зато, за промену, да се макар понекад сети и своје одговорности за бедно стање економије у којему се земља налази, као и за очајно стање духа народа.

Турчинов није обичан „слободни уметник

Можда не би требало ни обраћати пажњу на религиозну анагажованост Турчанова, да је он само „слободан уметник „.Међутим, тај човек је на челу Службе безбедности Украјине (СБУ).То је „дужносник“ са практично неограниченом влашћу.

Моћне позиције баптиста у свету

По мишљењу протођакона Андреја Курајева, једног од најпознатијих православних богослова, баптисти заузимају моћне позиције и у САД,и у Европи.Тако на пример,у Великој Британији делује баптистички Кестонски институт, који се бави „изучавањем религија у земљама бившег комунистичког блока.“У том институту је обучено на хиљаде студената из Источне Европе.

Баптисти су хришћанске вехабије

Протођакон Андреј Курајев сматра да су „вехабије у исламу исто што и баптисти у хришћанској историји.

Баптизам се појавио 1600 године након почетка хришћанских проповеди.Оба покрета, и вехабијски и баптистички, су почела своју историју веома оштрим, чак и увредљивим приказивањем својих истоверника:баптисти су критиковли католике и лутеране; вехабије обичне суните и шиите.Баптисти су оптуживали идолопклонике традициоалних вера...

И баптисти и вехабије су ушле у свет с пароилама „вратити се к Светом писму, одноно Курану!“и одбацили касније човечје проповеди.

Уопште узевши,и једни и други су у суштини маргиналци,али је и једним и другим на крају крајева успело да потчине својим учењима утицајне државе :у исламском свету Саудијску Арабију, а у хришћанском –САД.

Пета звездица пастора Турчинова-лидер украјиснке филијале „Цркве Христове „( ЦХ)

Александр Турчинов није обичан пастор баптистичког храма,него је још и један од лидера украјинске филијале „Цркве Христове“( ЦХ).

То је пета звездица пастора Турчинова, в.д. председника Украјине и шефа свих њених служби безбнедности, као и председника Врховне Раде.

Да подсетимо, једна од најкрупнијих и најстаријих укарјинских општина „ЦХ“ налази се баш у завичају Туирчинова-у граду Дњепропетрвоску.Једна од првих мера коју је донео у својству овлшћења шефа свих служби безбедости Украјине била је скидање моноторинга делатности организације „Цркве Хростове „ чије су активности до тада биле означене као опасне под ржавни поредак земље.

“ЦХ“ у Украјини остварује велики бизнис кроз Добротворни фонд „Нада по целом свету“

У Украјини организација „Цркве Христове „ остварује своју распрострањену бизнис делатност кроз Добротворни фонд„Нада по целом свету.“ Декларишући се свеопштом бригом о деци из сиротишта и дечјих вртића,чланови тог фонда, макар колико то чудно изгледало, могу бити само активисти и сарадници -волонтери из „Цкве Христове „.Практично је цела структура организације сачињена од бесплатне рдне снаге која ради за руководећу гарнитиру, и то је питање које је нејдном покретано у Русији.

Јулија Тимошенко би увек кад би се то питање поставило,одговарала на исти начин:реч је о друштву „харизматика „.

Међутим, „Нада по целом свету „ не бави се само доброчинством.Пропагирајући смиренсот и Закон Божји, та структура је патронажа школе „Expressro Paulista „ филијале бразилске конфедерације капоере.Та милитаристилка фракција је веома распрострањена у Бразилу.Логично је стога поставити питање:збпг чега би једна религиозна организација пропагирала пркупљање помоћи сиромашној деци, а истовремено стајала иза школа које обучавају бојовнике?Посебно ако се зна под какавом су су строгом кнтролом руководста Добртворног фонда?