Запад одлично зна ко финансира терористе

30-03-2016 03:41:18 | | / vostok.rs |


Италијански посланик из партије „Покрет пет звезда“ Александро ди Батиста испричао је зашто Западу није у интересу да открива спонзоре тероризма и о томе како антируске санкције дејствују у Европи. Према његовом мишљењу, док САД које су иницијатори антируских санкција, заузимају нова тржишта, у Италији и другим земљама само расте незапосленост.

Италијански посланик из партије „Покрет пет звезда“ Александро ди Батиста прокоментарисао је борбу против екстремиста о којима говори Запад, важност сарадње са Москвом и последице антируских санкција за европске државе.

„Они говоре да не знају тачно како се финансирају терористи ДАЕШ–а. Зар заиста у 2016. години, поседујући савремене технологије, не можемо да разјаснимо те информације? То је нормално или се ради о грубом изругивању здравом разуму“, пита се политичар.

Према речима Ди Батисте, савршено је јасно да многи људи одлично знају како милитанти добијају оружје и новац и како купују нафту.

„Ипак, трговински односи европских држава, укључујући Италију, са таквим земљама, као што су, на пример, Саудијска Арабија или Турска, које воде своју двоструку игру, видимо, важнији су од победе над тероризмом“, наставља италијански парламентарац.

„Сматрам да треба прекинути кисеоник тероризму. Од тренутка напада на кулу–близнакињу на борбу против тероризма потрошени су билиони долара, покренути неправедни ратови и као резултате данас имамо експанзију тероризма, претња терористичким нападима расте, тероризам је боље организован“, истиче Ди Батиста.

Према његовом мишљењу, то значи да Запад води рат, не у Авганистану, Ираку или Либији — војна се води директно код куће и њено име је тероризам.

„Једини начин да се одржи победа у овом рату је тешња сарадња. Сарадња са Русијом нама, Европљанима, даје могућност да се обезбеди већа безбедност уз помоћ специјалних служби у Европи и у читавом свету“, додао је Александро ди Батиста.

Санкције

Говорећи о антируским санкцијама Запада, посланик је изјавио да је то право лудило.„Оне су диктиране следећом логиком САД: ’Ми (Американци) прекидамо или у најмању руку слабимо трговинске односе између ЕУ и Русије и тај део тржишта које припада Русији, припашће нама‘“, наглашава Батиста.

На тај начин, те санкције су се у највећем степену одразиле на Италију, Француску и друге земље ЕУ, а не на саму Русију, навео је он.

Према речима Ди Баптисте, то су потпуно бесмислене мере које су поквариле дипломатске и економске односе са Москвом, које су толико потребне у овом тренутку како би се супротставили заједничкој претњи — тероризму.

„Осим тога, оне су значајно ослабиле нашу економију. На пример, у неким јужним регионима Италије, где су посебно потребне велике инвестиције у сферу пољопривреде, ниво незапослености међу омладином достиже 60 одсто“, закључио је италијански парламентарац.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут