Шешељ за «Ридус» и «Восток»

31-03-2016 08:52:10 | | / vostok.rs |


Да ли ћете отићи у Хаг добровољно ако Вас евентуално осуде?

- Не. Ја се тамо добровољно не враћам. Био сам 12 година, они су ме буквално истерали и ја тамо више немам шта да тражим.

Да ли рачунате на подршку србског народа?


- Хашки трибунал је једна од најомраженијих институција за већину Срба и знам да имам подршку за одлуку да тамо не идем добровољно. Имамо и подршку за наредне парламентарне избор и очекујемо одличан резултат Српске радикалне странке.

Да ли рачунате на помоћ Русије?


- Ја сам имао попдршку Русије када сам у борби за остварење својих основних права у Хашком трибуналу био принуђен да штрајкујем глађу. Представници Руске Федерације у Савету безбедности Уједињених нација редовно су скретали пажњу на неоправдану дужину суђења у мом процесу и кршења права на суђење у разумном року. Све је то подршка.

Да је током грађанског рата у Југославији на власти у Русији био Путин, да ли би се дешавања одигравала другим током?

- Ја сам и тада говорио да је Рујки народ пријатељ Србског народа, што је апсолутно тачно, као што је тачно да Срби воле Русе и Русију. Сигуран сам да је на челу Русије тада био Владимир Владимирович Путин да би многи догађаји из тога времена ишли другим током.

Како, по Вашем мишљењу, србска елита може престати да буде под контролом и утицајем САД?

- Срби морају на изборима да гласају за другу елиту. За политичку партију која је апсолутно против уласка Србије у Европску унију и НАТО и свеобухватну сарадњу са Руском Федерацијом. Једина странка која доследно спроводи ту политику је Србска радикална странка и зато очекујемо одличан изборни резултат.

Да ли народ Србије може повратити изгубљене територије?

- И може и хоће. Када, тешко је прогнозирати. Важно је да се та идеја никада не напусти и да се сачекају повољне политичке околности на глобалном нивоу. Све иде у добром правцу.

Да ли постоји могућност оживљавања бивше Југославије, (СФРЈ или СРЈ)?


- Постоји само могућност формирања Велике Србије на територијима које историјски припадају србском народу. То је идеја за коју се залаже Србска радикална странка.

Пред Вашим очима се десио распад Југославије због националних циљева. По Вашем мишљењу, да ли ће национална тема данас изазвати нове распаде и друге поремећаје у Европи?

- За крвави распад бивше Југославије одговорни су САД и велике западне силе. Верујем да ће њихов утицај бити све слабији јачањем Русије као велике силе.

Који је разлог за раст терористичких претњи у Европи?

- Тероризам је опасна појава и у доброј мери је производ САД и њиховог настојања да доминирају целим светом.

Како би посаветовали вође европских земаља које су суочене са миграција становништва?

- Саветовао бих им да се не мешају у унутрашње ствари других држава и да прекину увођење њихове демократије која углавном резултира крвопролићем.

По Вашем мишљењу, да ли ће се и даље прекрајти мапа модерне Европе?

- Србској држави се морају вратити све привремено окупиране територије и то без крви и ратова.

Зашто европске власти и Хашки трибунал имају предрасуде према Србима?


- Њихов пројектни задатак је да прекрајау историју. Да Србе прогласе одговорним за све злочине који су се десили на територији бивше Југославије и да на тај начин скрену пажњу са сопствене одговорности.

Какве су перспективе уласка Србије у ЕУ и НАТО?

- Ми србски радикли ћемо учинити све да до тога никада не дође и да Србија присупи евроазијским интеграцијама и сарадњи са Руском Федерацијом. У сваком смислу. И економском, и политичком, и војном. То је гарананција опстанка и економског опоравка Србије.

2001. године суд у Београду је осудио Клинтона, Олбрајтову, Блера и остае због ратних злочина. Пресуде су потом укинуте. Да ли ће се покренути нови процес?


- Нажалост, од 2000. године сви ти осведочени злочинци и непријатељи србског народа постали су пријатељи прозападних режима. Они морају одговарати за зла која су учинили србском народу. И не само србском.

Вања Савићевић за Ридус и Восток

РИДУС


КАТЕГОРИЈЕ