Налазите се на страници > Почетна > Политика > Расписати потјерницу

Расписати потјерницу

25-03-2014 01:32:38 | | ФБР/ mojenovosti.com |

Неки од ратних злочина, актуелног бечког коњушара: и умјесто да му се за доле наведене злочине суди:

ДАНАС ИЗВЕСТИЛАЦ ЕУ ПОЧЕТКОМ ДЕВЕДЕСЕТИХ САРАДНИК КЛЕРОФАШИСТЕ ЈАНЕЗА ЈАНШЕ ,МИНИСТАР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ КВИСЛИНШКЕ СЛОВЕНАЧКЕ НАТО МАРИОНЕТСКЕ ВЛАДЕ.УЧЕСТВОВАО У РУШЕЊУ ТИТОВЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ , АГЕНТ НЕМАЧКОГ БНД , НАРЕДБОДАВАЦ УБИЈАЊА ЈНА ВОЈНИКА У СЛОВЕНИЈИ 1991!

У близини Љубљане је 27. јуна оборен хеликоптер ЈНА са три члана посаде

  1. капетаном ЈНА Миленком Јоргићем
  2. поручником ЈНА Елдином Храповићем
  3. старијим водником ЈНА Мирославом Шандором

Све до 5. јула надлежни органи Словеније су одбијали да изруче тела погинулих. Поједини високи функционери Словеније, међу којима и тадашњи министар за информисање Јелко Кацин, тријумфално су се сликали поред тела погинулих чланова посаде! Једну од тих фотографија објављујемо.

У овој југословенској републици у нападима ПРОФАШИСТИЧКЕ ТО на припаднике ЈНА убијено је 47 војника,ПРИПАДНИКА СВИХ ЈУГОСЛОВЕНСКИХ НАРОДА И НАРОДНОСТИ !

Многи од њих, рођени 1972, те трагичне 1991. године нису ни стигли да напуне 19 година.

Дејан Бјелогрлић, Дејан (или Горан) Лучић, Војкан Обрадинов, Неџмедин Османи, Слободан Пантелић, Бранко Седлар убијени су у Словенији 1991.

Убијени су и Љубо Бабић, рођен 1971. у Љубљани, као и Мирко Бандушић (или Брнаушиновић), старији водник, рођен 1959. у Бачком Градишту.

За Бранка Бојанића, рођеног 1971. у Београду, зна се да је убијен 2. јула у месту Велика Вас, Кршко. Поручник Драган Бубало, рођен 1964. у Апатину, рањен је 28. јуна код Горње Радгоне. Од последице рањавања је умро.

Душан Дејановић није ни напунио 19 година кад је убијен у Словенији. Дејановић је рођен 13. августа 1972. у селу Раниловић код Аранђеловца.

Истог годишта, 1972, били су и Драган Ђокић, рођен у Лопару код Прибоја, као и Фахир Имамовић, рођен у Бијељини, они су такође убијени у Словенији. Иван Јеличић, рођен 1972. у селу Шибеница код Јајца, према подацима Комитета за злочине, убијен је код села Трзан у љубљанској општини.

Зоран Јешић, у 18. години је убијен 28. јуна на караули "Холмец" истог дана код села Трзина убијен је и Ратко Јовановић, рођен 6. септембра 1972. у селу Дворови код Бијељине.

Капетан прве класе Миленко Јоргић, рођен 1956. у селу Лисичине, убијен је 27. јуна 1991. у близини Љубљане, кад је оборен хеликоптер ЈНА у коме је био са још два друга, а надлежни органи Словеније су све до 5. јула одбијали да изруче тела погинулих.

Антун Катинић, рођен у Босанском Броду, убијен је 1. јула 1991, а те године убијен је и десетар Флорим Корсуми, рођен 1971. у селу Туђевица, општина Косовска Каменица.

Само неколико дана пре свог 19. рођендана, у нападу ТО на касарну Рибница 28. јуна 1991. убијен је Мирко Лучић из Сарајева. Деветнаестогодишњи Горан Милетић био је разводник у ЈНА кад је усмрћен у Словенији.

Припадници ТО Словеније убили су потпоручника Александра Милошевића, рођеног 1970. у Лебанама, 2. јула у рејону села Прилипе, код Брежице.

Зоран Мирковић (Марковић), рођен 1972, такође је погинуо у Словенији. За Стојана Митића, из Шалдуваца, Параћин, зна се да је убијен 2. јула код Дравограда. Међу убијенима је и Словенац Антон Мрлак, капетан прве класе, рођен 1950. у Љубљани. Бошњак Мухамед Палић, рођен 1971. у Приједору, усмрћен је 28. јуна у селу Црнче, Нова Горица. Борислав Пивач (или Певач) из Травника само што је напунио 19 година кад је убијен у Словенији, као и Шпиро Поњевић, рођен у Јајцу.

Драган Родић, рођен 1969. у Ријеци, убијен је крајем 1991, а обдукција леша, извршена у Загребу, коју је радио др Јосип Шкавић, показала је да су ране настале од најмање три пројектила. Један је погодио десну подлактицу, а други срце. Улазна рана изнад левог уха, настала је хицем који је испаљен кад је војник већ био мртав. Повреде указују недвосмислено да је употребљавана муниција која је забрањена међународним конвенцијама.

Рама Салихи, рођен 1969. у Приштини, такође је трагично настрадао у Словенији, као и Бојанче Сибиновски, старији водник, рођен 1959. у селу Орашац, код Куманова, Антоније Симуновић (или Шумановић), рођен 1972. у Мостару, Домагој Сотинац, рођен 1968. у Осијеку, и Обрад Стевановић, рођен 1971. из села Стубленица, општина УБ.

Горан Станковић, рођен 1972. у француском месту Дуле, убијен је 30. јуна у месту Розна Дол, а сахрањен у Јагодини.

Поручник Зоран Стојановић, рођен 1955. у селу Дашница, умро је од последица рањавања 2. јула у Мурској Соботи.

Слободан Стојковић, рођен 1972. у Матарушкој Бањи, погинуо је 27. јула у Грозну, а у документима Комитета за злочине каже се да је његова мајка девет дана узалудно молила да јој предају посмртне остатке који су били у љубљанском Клиничком центру.

Милан Танасковић, рођен 1972. у Шапцу, убијен је 28. јуна 1991. у Крању, док је био на стражи у складишту ЈНА. Убио га је припадник МУП-а Словеније који је пришао жичаној огради и од Милана молио упаљач. Док му је Танасковић палио цигарету, полицајац је пуцао у њега и усмртио га, а затим је у већ мртвог војника испалио више рафала из аутоматског оружја.

Стипо Ћати, војник рођен 1972. у селу Драж, Бели Манастир, такође је убијен у Словенији, као и Београђанин Дејан Француски, војник - десетар, рођен 1971, који је настрадао у касарни "Војвода Мишић" у Марибору.

На списку убијених Комитета за злочине још су и капетан Бранимир Фурлан, рођен 1963. у Цељу, као и Мустафа Хаџиселимовић, капетан прве класе, рођен 1949. у Санском Мосту.

Албанац по националности, Попај Халими, рођен 1971. у Белој Цркви, општина Ораховац, убијен је 28. јуна на граничном прелазу Рожна Долина.

Поручник - пилот Елдин Храповић, рођен 1965. у Пљевљима, убијен је 27. јуна у Љубљани. Међу убијенима су још Халил Чучак, рођен 1972. у Сјеници, старији водник Мирослав Шандор, рођен 1956. у хрватској Ораховици, и Франц Шпелко, рођен 1971. у Љубљани.