„Калашњиков“ повећава производњу цивилног оружја

04-04-2016 12:19:25 | | / vostok.rs |


Санкције против водећег руског произвођача малокалибарског оружја принудили су концерн да промени маркетиншку политику, рекао је маркетиншки директор концерна „Калашњиков“ Владимир Дмитријев.

„До увођења санкција САД су биле наше основно тржиште за цивилно малокалибарско оружје. У САД је ишло до 70 одсто њихове производње. Ове године нисмо могли у потпуности да учествујемо на међународним сајмовима. На највећем сајму ’Евросатори‘ у Паризу, моћи ћемо да покажемо западним партнерима само 3Д моделе наших перспективних малокалибарских комплекса“, изјавио је Владимир Дмитријев.

Дмитријев је додао да у 2016. години концерн планира да придаје више пажње руском унутрашњем тржишту.

„Министарство одбране остаје један од наших главних клијената. Сада део наруџбине малокалибарског оружја није већи од пет одсто и један од основних задатака је да се повећа део цивилне производње намењене за унутрашње тржиште“, навео је Дмитријев.

„Тренутно развијамо нови пиштољ. У 2015. смо представили и пустили у серијску производњу ново спортско оружје ’Сајга-12‘ за практично стрељаштво. Ове године планирамо да покренемо ’Сајгу-030‘ са скраћеном цеви, полуаутоматски карабин са балансираном аутоматиком“, изјавио је он.