Путин: Створити атмосферу за развој односа са Француском

06-04-2016 09:37:45 | | / vostok.rs |


Односи Русије и Француске развијају се на парламентарном нивоу, као и на нивоу извршне власти и, наравно, бизниса, изјавио је председник Русије Владимир Путин приликом сусрета са председником Сената Француске Жераром Ларшеом.

Путин је изјавио да су се он и председник Француске прошле године лично састали пет пута, а 23 пута су разговарали телефоном.

„Али димензија парламента је, наравно, веома важна, јер нам је потребна подршка парламентараца, а наравно и потребно је да се створи одговарајућа атмосфера за развој односа“, нагласио је председник Русије.

Поздрављајући председника Сената Француске Путин је рекао да га у Русији добро познају као поборника развоја односа двеју држава.

Ларше је током састанка са председником Русије Владимиром Путинoм у Москви говорио о учвршћивању односа две земље на парламентарном нивоу и даљој међудржавној сарадњи.

У октобру ће се састати наша два комитета за спољне послове, изјавио је Ларше. Он је руском председнику саопштио да се већ састао са председницом горњег дома руског парламента Валентином Матвијенко и другим руским парламентарцима са којима је имао продуктивне разговоре.

Ларше је, такође, изјавио да се током своје посете Москви срео са градоначелником руске престонице Сергејом Собјањинoм са којим се договорио о учвршћивању контаката између Москве и Париза.