САД прете Русији новим санкцијама

07-04-2016 11:15:24 | | / vostok.rs |


Вашингтон ће проучити документа која, наводно, припадају панамској адвокатској канцеларији „Мосак Фонсека“ и након тога донети одлуку о проширењу „црног списка“ правних и физичких лица из Русије, против којих су уведене санкције.

САД би могле увести санкције против оних који су помагали физичким лицима и компанијама из Русије против којих су уведене ограничавајуће мере. Одлукa ће бити донета након проучавања докумената панамске адвокатске канцеларије „Мосак Фонсека“, саопштила је агенција Блумберг, позивајући се на добро обавештени извор.

Према подацима саговорника агенције, ако САД буду сматрале убедљивим објављена документа, „црни списак“ Министарства финансија САД може бити проширен. Како наводи агенција, нови санкциони списак може бити објављен већ у јуну. У то време и ЕУ треба да донесе одлуку о могућем проширивању антируских санкција.

Немачки лист „Зидојче цајтунг“ саопштио је у недељу да поседује документе панамске адвокатске фирме „Мосак Фонсека“ који, како тврди лист, доказују учешће низа светских лидера и њихових сарадника у шемама за прање новца и утају пореза.

Информације које су процуриле покривају активности компаније „Мосак Фонсека“ у периоду од 1970. до пролећа 2016.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут