ВЕДРАНА РУДАН: Да ли Анђелина Џоли жели да нам каже да само њени Амери могу да пале, убијају и силују “због мира”?

29-03-2014 09:13:23 | | Интер магазин/ mojenovosti.com |

Свјетска Вјешалица опет се указала у Босни и Херцеговини. Велика мајка, глумица, режисерка, добротворка и представница Свјетских Антихуманих Држава, слетјела је на Сарајевски аеродром у пратњи Wиллиама Хагуеа, британског министра вањских послова. Њих ће двоје судјеловати на конференцији маштовитог назива, “Превенција сексуалног насиља у сукобима, оснаживање улоге регионалних сигурносних снага у операцијама подршке миру”.

Да ме убијете не кужим о чему ће говорити америчка женска и британски господин. БиХ не доживљавам себи страном земљом, свиђа ми се Сарајево, у БиХ живе многи моји знанци и пријатељи па сам помало забринута. Чим на неки аеродром слете представници Амера и Британаца онима који ће их поздравити топлим махањем не пише се добро. Зашто су уопће дошли?
Претпостављам да се ни Америма ни њиховом ректалном улошку не свиђају новија дешавања у БиХ. Неки немирни људи кренули су палити градове, урлати да су гладни и жестоко уносити немир у Земљу Крви и Меда како је љупко зове љупка Yолие. Очито, дивљаке треба смирити.
Жао ми је што нећу бити на тој конференцији. Питала бих екипу о чем се ту ради. “Превенција сексуалног насиља у сукобима…” Како Јолие и онај господин мисле у сукобима превенирати сексуално насиље? Прије сваког напада Амера и Британаца на било који дио кугле земаљске треба објаснити дечкима да домаће жене нису бесплатне курве и да према њима не смију бити сексуално насилни?
То ће бити тежак задатак јер су војници млади, вјеренице и жене су им у Америци или Британији, предалеко од Тузле или Ирака, примјерице, како га задржати у гаћама? Занимљива ће бити та конференција. У протеклом рату видјели смо да су дечки свих наших локалних боја били сексуално насилни иако су им вјеренице и жене становале у близини.
Рат и сексуално насиље једноставно иду скупа онако као Америка и свјетско ширење мира. Једно без другога не може. Неким кретенима, спадам у те, пада на памет да би се “сексуално насиље у сукобима” могло најефикасније спријечити кад не би било сукоба. Амери и Уложак вјеројатно мисле да би конференција на врху била блиједа да само говори о силовањима, нису силовања оно најгоре што се неком народу може догодити.
Много је важније, јеботе, ипак су на мом трагу, “оснажити улогу регионалних сигурносних снага у операцијама подршке миру.” Тако ти је то са нама политичким аналитичарима кад кренемо зборити о првом дијелу наслова занемарујући други. Онај Wиллие и Јолие дошли су Балканцима приопћити да се само у миру људи могу јебати онако како Бог заповиједа.
Питам се питам да ли ће сви они на конференцији заговарати мир да се не би опет у бившој Југи силовало или ће се борити против сексуалног насиља у сукобима којих не би било да се није кренуло са сексуалним насиљем. Што је било прије, кокош или јаје, сексуално насиље или сукоб? Можда смо се ми на овим некад нашим просторима најприје кренули сексуално насиљавати а тек онда клати?
Срећом, повијест се неће поновити јер су са нама Јолие и Wиллие па ће БиХ постати оно што Амери од ње и очекују, Земља Контролираног Јебања. Наравно да се ништа од тога не може постићи без најамеричкије државе у “Региону”, цивилизиране, европске Хрватске. Зато је у Сарајеву, хвала ти боже, и Весна Пусић. Yолие Регионале.
Што нам поручују двије Јолие и један Wиллие? Мир, регионци, мир! К нози! Амери су једини на свијету чија сексуална насиља не треба превенирати. Само су њихова паљења и жарења “операције подршке миру”.
Кад то коначно схватимо ми покојни грађани покојне Југе ући ће мир у душе наше.