Костреш непожељан у Русији, најавио жалбу

29-03-2014 10:00:17 | | 021/ mojenovosti.com |

Члану сталне делегације Скупштине Србије у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње Бојану Кострешу забрањен је улазак у Руску Федерацију до 2017. године.

Костреш је учествовао 26. и 27. марта на 42. седници Одбора за правна и полтичка питања ПС ЦЕС у Москви.
У руској амбасади је потврђено да је Кострешу изречена мера забране уласка на територију Руске Федерације у периоду од три године због непоштовања прописа из области миграционог законодавства. Из амбасаде Русије није, међутим, прецизирано који је пропис Костреш прекршио.
Како је речено у амбасади Русије, ако се Костреш не слаже са овом одлуком, он има право да се жали у складу са руским законодавством.
Костреш је, реагујући на ову одлуку рекао да "му је чудно да неко буде проглашен непожељном особом у руској Федерацији зато што брани интересе земље и своја политичка убеђења". "Тражио сам да наши државни органи утврде праве разлоге за то", рекао је Костреш за Политику.
Он додаје да му није јасно који је пропис пркршио јер му то нико није објаснио. - Ишао сам као представник Србије по истој процедури као и остали. Ако сам прекршио неки руски закон у прошлости, вероватно би ми то још раније рекли јер сам у Русији био последњи пут 2010. године, а пре тога 2007. године. Не би ваљда чекали четири године да ми то кажу - прича Костреш.
Он наводи да му је при изласку из Русије полицајац који му је уручио обавештење рекао да за време последњег боравка није прекршио ниједан закон те земље. - Након што су ми узели шасош, ставили су ме уза зид, фотографисали, тражили да потпишем нека документа и испратили у међународну зону на аеродрому. Знали су да долазим и да сам раније био у било каквом проблему могли су да кажу - наглашава заменик председника ЛСВ и народни посланик.
Најавио је да ће у понедељак поднети жалбу на ту одлуку.