Путинол: Мелем који лечи готово све!

31-03-2014 09:03:29 | | Зелене новине/ mojenovosti.com |

Мелемом се могу лечити бронхитис, отеклине, отворене ране, пукотине на рукама и ногама, упала јајника, али и на пример опекотине. Свакако, ваља имати на уму да је маст безопасна те да вам не може нашкодити.

Рецепт за чудесни мелем пореклом из Сибира прилично брзо се с руских интернет страница проширио и на балканске медије. Крема је једноставна за припрему, а уз то корисна за лечење низа болести.

За припрему мелема потребно вам је:
  • 1 јаје (кувано, јер треба вам само жуманце које треба згњечити)
  • 400 мл биљног уља (маслиново или неко друго уље које имате)
  • 60 грама пчелињег воска
У лонац ставите уље, а у њему отопите комадић воска на лаганој ватри. Када чујете пуцкетање, жуманце убаците у уље с воском. Оно ће се почети да пени па будите спремни да брзо уклоните посуду са ватре.
Када се уље примири, поново га вратите на ватру и наставите, уз непрестано мешање, додавати жуманце. Смеса мора променити боју и постати тамносмеђа. Тада је склоните са ватре и оставите 20-ак минута да одстоји. Процедите кроз газу, а мрвице жуманца баците. Када се маст охлади, ставите је у стаклену посуду, а у фрижидеру може стајати до десет месеци.
Када је користите за упалу синуса, потребно је отопити мелем и капати у нос, а он ће ефикасно пробити синусе и повући на себе гној. Ако имате проблема с бронхитисом или чиревима, конзумирајте пола кашике масти три пута на дан пре сваког оброка.
У случају опекотина, зубобоља или рана наносите мелем на болно место. Њим можете ојачати нокте, те лечити хемороиде. Ваља имати на уму да восак који користите мора бити природан.