Жетва медаља рогатичких атлетичара...

31-03-2014 09:06:23 | | Славиша Вукашиновић/ mojenovosti.com |

Три злата, два сребра и једна бронза биланс је освојених медаља скакача и бацача САК Рогатица на појединачном зимском првенству Босне и Хецеговине, одржаном протеклог викенда на атлетском полигону АК "Сарајево"

Експедиција САК "Рогатица" бројала је десет атлетичара и остварила сјајне резултате.
Тања Марковић је још једном показала да је без премца у држави што се тиче скока у даљ, освојила је убједљиво 1. мјесто одличним скоком од 5,87 м, што је изузетно добар резултат пред наредна такмичења јер је ово био први овогодишњи наступ на вањским теренима.
Да за будућност БиХ и Рогатичке атлетике и такмичара у скоку у даљ не треба бринути, побринуле су се најмлађе чланице клуба скакача САК "Рогатица"
Снежана Ћаћић је освојила 1. мјесто скоком од 3,67 м у категорији атлетске школе 2004.
Исти успјех, али у категорији 2007. годиште, освојила је Марија Грачанин скоком од 2,98 м. Ова млада перспективна рогатичка атлетичарка је чак 60 центиметара скочила више од својих ривалки.
У истој дисциплини категорија 2003. годиште, Слађана Андрић је освојила друго мјесто скоком од 3,31 м и окитила се сребрном медаљом.И у мушкој конкуренцији било је добрих резултата. Бацач диска Бојан Ашоња је у конкуренцији сениора хицем од 38,70 м освојио је друго мјесто, док је скакач у вис Кристијан Маријановић окитио се бронзаном медаљом са прескочених 140 цм у конкуренцији старијих пионира.
Запажен наступ имали су и Николина Ћаћић и Марио Маријановић у скоку у вис, Зоран Самарџија у бацању кугле, као и најмлађа учесница такмичења Викторија Николић којој је тек шест година а постиже солидне резултате у скоку у даљ. По завршетку такмичења тренер САК "Рогатица" Дејан Мићевић није крио задовољство.
- Био бих крајње нескроман када не бих био задовољан постигнутим резултатима такмичара из нашег клуба. Радује ме одличан наступ и резултат наше рекоредерке Тање Марковић, који је и много бољи у односу на исти период прошле године, као и све израженији резултати наших талентованих скакчица, младих атлетских принцеза Снежане Ћаћић и Марије Грачанин које су у свом узрасту неприкосновене у БиХ. Рекао сам још и у раније да ће се о овим перспективним скакчицама у даљ у будућности и те како још више чути. Бојим се једино да тренутно лоша финансијска ситуација и небрига државе за спортске таленте може успорити напредак наших такмичара – закључио је Мићевић.