Драгослав Шћекић од данас је градоначелник Берана

31-03-2014 09:14:59 | | Вијести/ mojenovosti.com |

Драгослав Дадо Шћекић (СНП) од данас је нови градоначелник Берана. За његов избор на то мјесто гласало је осамнаест одборника коалиције „Здраво Беране СНП - ДФ“.

Иако одборници ДПС нијесу гласали за Шћекића, предсјендик Општинског одбора ове партије др Будумир Дабетић му је јавно упутио честитке и обећао подршку „за све што буде радио у интересу грађана“
Новом градоначелнику је на избору честитао и досадашњи градоначелник Вука Голубовић (ДПС).
„Мјесто првог човјека општине захтијева прије свега одговорност, одрицање и огроман рад и спреман сам да са свима вама подијелим то огромно бреме. Зато вас све скупа позивам да без обзира на политичку, националну или неку другу припадност пружимо максимум својих могућности како би Беране вратили на старе стазе успјеха, нових радних мјеста и бољег живота. Драги моји суграђани, дозволите ми да вас са мјеста предсједника општине позовем да ми помогнете, пружите савјете да заједно са вама превазиђемо недаће и проблеме који тренутно окупирају наш град од којих нису имуне ни друге општине. Ја вам стојим на услузи, пружам руку сарадње, моја врата су отворена за све добронамјерне људе, спреман да скупа са вама градимо једно ново, здраво Беране“ – поручио је Шћекић.
Драгослав Дадо Шћекић рођен је 1977. године. Диполимирани је екомониста. Дио радног вијека провео је у платном промету Атласмонт банке, посланик је у државном парламенту у два мандата. Предсједник је Општинског одбора СНП и члан Главног добора ове странке. Ожењен је и отац је петоро дјеце.
Шћекић је био носилац листе колалиције „Здраво Беране СНП – ДФ“ која је на протеклим ванредним локалним избоприма у Беранама побиједила са једним одборничким мјестом више, и премјестила Демократску партију социјалиста у опозицију.
Јасмина Ђукић секретар СО
На сједници, којом је предсједавао Горан Киковић (ДФ) за секретара СО изабрана је дипломирани правник и дугогодишњи радник скупштинске службе Јасмина Ђукић, док је за предсједника Одбора за избор и именовање изабран одборник Миро Вешовић (СНП).
Најављени избор предсједника и чланова управних одбора и савјета општинских предузећа и установа одложен је за неку наредну сједницу, из процедуралних разлога.
Берански парламент броји 35 одборника, од чега је 18 припада колаицији „Здраво Беране СНП – ДФ“ а 17 Демократској партији сопцијалсита. Ни једна мања партија није прешла цензус од 530 гласова за улазак у локални парламент.
Прва сједница СО у новом сазиву одржана је прије седам дана када је за предсједника парламента, сходно коалиционом договору, изабран Горан Киковић из Демократског фронта.