ТСС: Жао нам је због Анине одлуке, али она ће увек остати наша!

12-04-2016 12:15:26 | | / vostok.rs |

Тениски савез Србије (ТСС) саопштио је да им је изузетно жао што је најбоља србска тенисерка Ана Ивановић одлучила да више не игра за национални тим, али да таква њена одлука никако неће утицати на однос према њој и све што је урадила за србски тенис.


"Ана Ивановић је саопштила да се повлачи из ФЕД куп репрезентације Србије. Спортска дива, која је много дала србском тенису, изазвала је тиме помешана осећања. Не бисмо били поштени кад бисмо пренебрегнули читав низ чињеница из њене плодне каријере, као то да је била чланица репрезентације Србије која се изборила и такмичила у Светској А групи, освојила титулу вицешампиона света у Фед купу, била број 1 на WТА листи и подигла пехар на гренд слему Ролан Гарос на париској шљаци", наводи се у саопштењу ТСС.

Из ТСС истичу да је Ана девојка којом смо се са разлогом поносили и чијим смо се успесима радовали.

"Она је и даље наша Ана, којој је довољно поменути име, без презимена, па да цела Србија зна о коме је реч. Златним словима исписала је нашу тениску, али и спортску историју. Била је добар амбасадор Србије, те јој зато можемо рећи само једно велико хвала", наводе из ТСС и подсећају на њен ангажман у УНИЦЕФ-у у раду са децом, пре свега као промотор велике акције "Школа без насиља".

Уједно, ТСС је одбацио наводе појединих средстава информисања да се комуникација са Ивановићем у последња два месеца поводом њене намере да се повуче из ФЕД куп репрезентације односила на однос медија према њој.

Ивановићева је после 10 година одлучила да се повуче из репрезентације и о томе је писмом обавестила ТСС у којем је навела да је тенис специфичан спорт, да и друге тенисерке повремено изостају из ФЕД купа и да јој није јасно зашто је у њеном случају дошло до негативне анализе и злонамерних коментара.

"За некога ко је увек радо наступао за репрезентацију увредљиво је да будем представљена као неко ко не жели да игра за своју земљу и зато је најбоље да се једноставно повучем, ставим тачку на све спекулације, а тиме и дам шансу млађим играчицама да стичу драгоцено искуство у Фед купу", истакла је Ивановићева.

РТС