Налазите се на страници > Почетна > Политика > Тед Круз: Ухапсићу Хилари

Тед Круз: Ухапсићу Хилари

13-04-2016 10:36:53 | | REUTERS/Mike Blake/ vostok.rs |


Хилари Клинтон у кампањи говори да ће Бела кућа бити њен нови дом, али би се могла наћи у „другачијем режиму државног становања“ ако Тед Круз буде изабран за председника. Републикански кандидат наговестио је да би Клинтонову могао сместити иза решетака због њеног имејл скандала.

Говорећи на митингу у Ирвину, у Калифорнији, Круз је у понедељак рекао: „Имам мало другачију концепцију државног становања за њу“.

Иако Круз није додатно елаборирао овај коментар, он се највероватније односио на истрагу коју ФБИ спроводи против Клинтонове због коришћења приватног имејла у време док је била државни секретар САД од 2009. до 2013.

Остаје нејасно колико је Круз био озбиљан кад је то рекао, али су његове присталице одговориле овацијама и аплаузом.

Само неколико минута после завршетка говора, беџеви „Хилари у затвор“ су распродати.

Крузов коментар у понедељак дошао је после његове прошлогодишње изјаве у којој се нашалио да ће Клинтонова на крају завршити у чувеном Левенфорт федералном затвору.

Кампања Клинтонове оптерећена је њеном својевременом одлуком да користи приватни имејл сервер као државни секретар, што је био потез који су многи оценили као ризичан за цурење поверљивих информација. Клинтонова се извинила због тога, али је инсистирала на томе да је користила „сигурне канале“ за поверљиве информације.

Стејт департмент је суспендовао планирану унутрашњу истрагу о томе да ли се поверљиве информације чувају на адекватан начин, што је захтевао ФБИ.

Критичари Клинтонове указују на њену улогу у погибији четворице Американаца у америчкој бази у Бенгазију, у Либији, наводећи да су имејлови Стејт департмента у супротности са њеним сведочењем на тему шта се десило у ноћи кад је база нападнута.

Међутим, упркос напорима Круза да искористи аферу Клинтонове из времена док је била државни секретар САД, последња истраживања показују да би она победила републиканског кандидата на изборима у новембру, кога год да номинује та партија.