Двери туже Вучића, Вучићевића и Митровића

13-04-2016 11:33:23 | | / vostok.rs |


Бошко Обрадовић је оптужио СНС, „Информер” и ТВ Пинк за формирање лажних „јутјуб налога” и спотова. Србски покрет Двери поднео је кривичну пријаву против Александра Вучића, премијера и председника Српске напредне странке, Драгана Ј. Вучићевића, главног и одговорног уредника дневног листа „Информер”, и Жељка Митровића, власника Телевизије Пинк. Као разлог због којег су упутили представку Вишем јавном тужилаштву у Београду и Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал, лидер Двери Бошко Обрадовић навео је „сумњу да су починили кривична дела против интелектуалне својине и безбедности рачунарских података”.

Он је на ванредној конференцији за новинаре у седишту свог коалиционог партнера, Демократске странке Србије, оптужио Вучића, Вучићевића и Митровића за отварање „лажних ’јутјуб налога’, ’фејсбук страница’ и промотивних спотова који се представљају да су у име Двери, а заправо су монтирани у изборном штабу СНС-а како би се зауставио раст рејтинга патриотске коалиције” тог покрета и ДСС-а.

„Два главна партијска гласила СНС-а су ’Информер’ и Пинк. У недељу по подне, у ударном термину за интернет популацију, појавио се лажни спот на лажном налогу Двери који лажно представља мапу Србије без Косова и Метохије. То се шири и спонзорише, представљено као спот Двери како би се збунили грађани који добро знају да то није наш став. У недељу увече, новинарֽ’Информера’ ме зове да пита шта мислим о томе, а већ сутрадан у тим новинама на насловној страни освануло је да су се Двери одрекле Косова и Метохије. Истог дана ТВ Пинк у сваком свом дневнику бесомучно то понавља. Ланац медијске пропаганде затворен је на крају тог дана, кад је Александар Вучић на митингу СНС-а рекао да њему патриотске придике држе неки који отцепљују Космет”, казао је Обрадовић, додајући да „тако функционише спрега политичког и високотехнолошког криминала”.

Он је поново позвао Александра Вучића на ТВ дуел, подсећајући да је исто урадио и пре месец дана и додао да се лидер СНС-а плаши директног сучељавања „јер није испунио предизборна обећања и нема шта да каже народу”.