Захарова: Избори у Сирији важан корак за стабилизацију

14-04-2016 08:49:25 | | / vostok.rs |


Парламентарни избори у Сирији представљају важан корак за стабилизацију у држави, написала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на својој фејсбук страници.

„У позадини онога што се дешава у Сирији, избори су важан фактор за стабилизацију ситуације у држави“, написала је Захарова.

Истина је да неће бити повратка на раније односе између Русије и ЕУ, рекла је Захарова коментаришући изјаве шефице европске дипломатије Федерике Могерини да нема нормалних односа (business as usual) док Русија не почне да уважава своје међународне обавезе и међународно право.

„Business as usual засад неће бити, али не ’док Русија…‘, већ из принципа“, нагласила је Захарова.

У Москви се надају да западне земље по питању Сирије неће пребацивати одговорност због својих грешака и користити „двоструке стандарде", изјавила је Захарова.

Настављамо активне напоре у интересима унапређења мирног решења у Сирији. Рачунамо на сарадњу са западним колегама на основу равноправности и узајамног уважавања са ослонцем на међународно право, без покушаја пребацивања одговорности на друге за своје грешке и без „двоструких стандарда", пише у одговору Захарове на питање медија које је објављено на сајту Министарства.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут