Јован Милић: Србија ће морати много да штеди!

05-04-2014 12:45:46 | | / mojenovosti.com |

Београд-- Јован Милић, најмлађи предузетник у Србији, у интервјуу за портал "Моје новости" открива детаље из свог живота и помиње планове за будућност.

Н: Колико је тешко бити успешан у земљи као што је Србија, малој земљи на малом Балкану?

- Можда је наша земља мала и налази се на не баш тако малом Балкану, али има срце и душу. Не можете да верујете колико је лако да се буде успешан у својој земљи, само је потребно много воље, амбиције и рада. Рад је кључ сваког успеха, па и мог.

Н: Учесник сте програма организације "Достигнућа младих". Да ли сте задовољни тим програмом?


- Свакако да сам задовољан. Тај програм ме је буквално створио. Сматрам да све више ученика треба да се укључује у програме ове организације, јер поред предузетничних вештина, они стичу и многа пријатељства и контакте која им могу значити. Такође, уче се и јавном наступу, а нажалост у последње време деца су све гора у јавном наступу.

Н: Шта мислите да је Србију довело до ове ситуације?

- Које ситуације? Ако мислите на финансијску ситуацију, мислим да сам јако млад да коментаришем то, али свакако да је један од фактора и превелико расипање новца у прошлости. У будућности, садашње и будуће генерације ће морати много да штеде, а новац ће престати да се расипа на непотребне стваре.

Н: Добитник сте награде "11.јануар". Какве утиске носите са тог догађаја?

- Највише признање Града Ниша- "11.јануар" је јако престижна награда и јако ми значи. Са непуних осамнаест година сам добитник ове награде и заиста морам да се захвалим свима који су ме предлагали за ту награду, али и комисији која ме је изабрала.

Н: Учесник сте Копаоник Бизнис форума 2014. Какве утиске носите са Копаоника?

- Тако је. Копаоник Бизнис форум је јако престижан форум. Место где највећи предузетници и економисти разматрају и покушавају да реше проблеме своје земље. На панелу сам се трудио да приближим осталима важност ученичких компанија, за каснију орјентацију, а да сам успео у својој мисији показују и бројни коментари присутних слушалаца.

Н: У последње време много радите. Да ли вам то смета?

- Не, не смета ми. Ја сам од оних који не могу мирно да седе, увек сам у покрету, живот ми је урбан и трудим се да сам укључен у што више пројеката. Млади морају да се боре за своје присуство у друштву, борба није лака, али није добро да се предамо и да наш простор дамо неком другом.

Н: Пословни или приватни успех?

- Не могу да вам одговорим на то питање. Волим оба успеха, и мислим да је могуће остварити оба успеха и бити срећан тата и предузетник.

Н: Омиљени дан у недељи?

- Омиљени дан у недељи ми је недеља. Тада сам у кући и трудим се да нигде не излазим. То је дан само за мене и одмор. Мада сам у почетку године седам дана у недељи радио, данас се мало одмарам, будући да су викенд предавања прошла.

Н: Кафана или дискотека?

- Волим кафану, а волим и дискотеку. Мада ако бих морао да бирам изабрао бих кафану, некако ми је приближнија и природнија од дискотеке.

Н: Слика медија у Србији?

- Увек може бити боља. Мада, већина наших медија труди се да усаврши свој програм. Јако волим да гледам надметање тв кућа за бољи рејтинг, то је оно што је добро, та позитивна "борба".

Н: Планови за будућност.

- Ускоро следи нешто ново и неочекивано, а ту је и промоција мог романа "Нишка калдрма", али још нешто кувам у мојој кухињи.(смех)Из Србије за групацију "Новости": М.Н.
Фото: Курир, 2014.


КАТЕГОРИЈЕ