Марин Ле Пен регрутује прасиће за борбу против ислама

06-04-2014 09:17:46 | | Срби на окуп/ mojenovosti.com |

Лидер француског Националног фронта, Марин Ле Пен, изјавила је у петак да ће она спречити школе да нуде храну без свињетине муслиманским ученицима у 11 градова у којима је њена странка победила на локалним изборима. Ле Пен је рекла да је ово у складу са француским “секуларним вредностима ” или, како је рекла, “спашавањем секуларизма”.

Имам осећај да је секуларизам у Француској угрожен као Божић у САД. Мислим, на обе стране Атлантика то су питања дизајнирана да изазову политичку свађу тамо где је заправо нема.
“Нећемо прихватити никакве верске захтеве за школске јеловнике”, Ле Пен је изјавила за француски радио. ” Нема разлога да религија уђе у јавну сферу, то је закон.”
Истина је да Француска има највећу муслиманску мањину у Европи – отприлике 5 милиона. Процењује се да је тамо и пола милиона Јевреја.
Али претпостављам да те јеврејске породице, које не би служиле свињетину својој деци, децу већ шаљу у приватне јеврејске школе. То, онда , није антисемитски, већ је алиантимуслимански потез. Сигурно, данашњи Французи се не осећају преплављени јеврејском инвазијом, али шетња неким деловима Париза би их дефинитивно подсетила на 699-у годину, када су арапске хорде похрлиле са полуострва да испуне празнину насталу када је Римско царство пропало.
Дакле, Национални фронт је искористио француско огорчење због ове азијатске окупационе војске у својој средини, са различитим резултатима. Ле Пен није изабрана за председника са својом антимуслиманском политиком, али јесте удвостручила број победа на општинским изборима.
Изгледа да се Национални фронт повремено забавља са својом ксенофобичних политиком: у граду Ајанжу, градоначелник из Националног фронта, Фабијан Енгелман је предложио Фестивал свиња, да слави многе њихове атрибуте. И, наравно, он инсистира на томе да фестивал не треба да увреди муслимане.