Ђоковић најбољи на планети, по трећи пут!

18-04-2016 10:23:10 | | / vostok.rs |

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић проглашен за најбољег спортисту планете у 2015. години у избору Академије "Лауреус" по трећи пут у каријери.


Србски тенисер Новак Ђоковић добио је вечерас у Берлину, трећи пут у каријери, награду "Лауреус" за најбољег спортисту света.

Први тенисер света је другу годину узастопно добио престижну награду, а конкуренти су му били светски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон, светски рекордер у спринту Јусеин Болт, фудбалер Барселоне Лионел Меси, голфер Џордан Спит и кошаркаш Голден Стејта Стефен Кари.

Ђоковић је награду Академије Лауреус, која се додељује за постигнуте резултате из претходне године, први пут добио 2012. године.

Он је прошле године играо у три гренд слем финала, освојио између осталог, и шест турнира из мастерс серије и задржао убедљиво прво место на АТП листи.

Награду за најбољу спортисткињу добила је прва тенисерка света Серена Вилијамс, а за најбољи тим проглашен је светски шампион у рагбију - репрезентација Новог Зеланда.

"Лауреус" за животно дело добио је легендарни возач Формуле 1 Ники Лауда, док је награду "Спортски дух" постхумно добио легендарни холандски фудбалер Јохан Кројф.