Налазите се на страници > Почетна > Спорт > “ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО”

“ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО”

07-04-2014 02:36:18 | | / mojenovosti.com |

Поштовани,

Представља нам велико задовољство да Вас позовемо да присуствујете конференцији за медије поводом покретања друге сезоне међународног пројекта “ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО” компаније Газпром у Србији!
Конференција за медије биће одржана у среду 9. априла 2014 од 12:00 часова, у МЕДИЈА ЦЕНТРУ ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА , Стадион Црвене звезде, Улица Љутице Богдана 1а, Београд.
Говорници на конференцији ће бити: Иван Ивановић (званични Амбасадор пројекта за Србију, Павел Персидски (Генерални Директор компаније “Јужни ток” за Србију), Срђан Васиљевицћ(директор Омладинске школе фудбала ФК Црвена звезда) и Марко Којић (капитен У 14 тима ФК Црвена звезда).
Компанија Газпром из Русије прошле годне је званично покренула велики међународни друштвено-одговорни пројекат “Фудбал за пријатељство” (“Фоотбалл Фор Фриендсхип”) , као део свог вишегодишњег програма друштвене одговорности “Газпром за децу” и истакнутог спонзорства УЕФА Лиге шампиона. У другој години постојања, овај јединствени пројекат ће обухватити учеснике (децу-фудбалере узраста од 12 до 14 година) из чак шеснаест земаља Европе - Белорусије, Бугарске, Француске, Холандије, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Пољске, Португала, Русије, Србије, Словеније, Турске, Украјине и Велике Британије !
Србију ће представљати омладинска селекција деце од 14 година Фудбалског клуба “Црвена звезда” из Београда.
Завршни Форум пројекта “Фудбал за пријатељство” биће спроведен током викенда одржавања финала УЕФА Лиге шампиона у Лисабону, 23-25. Маја 2014. Делегати из 16 земаља окупиц́е се како би дискутовали о начинима за ефикасну промоцију кључних начела пројекта као што су традиција, мир, пријатељство, победа, здравље, једнакост, фер плеј и преданост, а после тога ће уживати на финалу Лиге шампиона.
Важно је напоменути да се и овогодишње, друго издање пројекта, одвија под званичним патронатом једног од највећих фудбалских асова света свих времена - Франца Бекенбауера !
Све основне информације о овом јединственом пројекту који компанија Газпром реализује можете наћи у додатку ове поруке.
Молимо вас да потврдите долазак . Стојимо вам на располагању за сва могућа питања и коментаре .
Добродошли !
С поштовањем,
Драгана Бугарчић

Антифасистичке борбе 12/11

11070 Нови Београд

Србија / Европа

Тел.+ 381 11/2131-776

Моб.+ 381 64/1221 748

Е-маил:gaga@providence.co.rs

office@providence.co.rs

Газпром проширује међународни дечији друштвено одговорни пројекат
ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЉСТВО
31. март, 2014. Москва - Међународни дечији друштвено-одговорни пројекат “Фудбал за пријатељство” компаније Газпром, званичног спонзора УЕФА Лиге шампиона, биц́е богатији за двоструко вец́и број земаља–учесница од ове године! У пројектној сезони 2014, деца-фудбалери узраста од 12 до 14 година из 16 земаља Европе - Белорусије, Бугарске, Француске, Холандије, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Пољске, Португала, Русије, Србије, Словеније, Турске, Украјине и Велике Британије - учествовац́е у пројекту који се реализује у оквиру друштвено-одговорног програма за децу компаније Газпром. Главни циљ акције је да развије најважније вредности код младих генерација као што су: поштовање других култура и нација, полова, као и повећано интересовање према здравом начину живота, користец́и спорт као утицајно средство.
"Пројекат „Фудбал за пријатељство” је глобална иницијатива, као и низ других друштвено одговорних пројеката компаније Газпром, који имају за циљ да помогну да се младе генерације образују у духу узајамног поштовања. За нас је ово пре свега допринос будуц́ности. Програми компаније усмерени су на одгоју здраве деце, са свим пруженим могуц́ностима за хармоничан развој. Верујемо да је пројекат „Фудбал за пријатељство” вец́ доказао своју усаглашеност са овим циљевима", изјавио је Председник Управног Одбора компаније Газпром – Алексеј Милер.
Ове године, кључни догађај пројекта Фудбал за Пријатељство биц́е ИИ међународни форум дечијих фудбалских тимова који ц́е се одржати у Лисабону од 23. до 25.маја, током викенда одржавања Финалног меча сезоне 2013/2014 УЕФА Лиге шампиона. По завршетку Форума, млади делегати ц́е присуствовати финалу на чувеном Стадиону Луж.
Форум ц́е бити спроведен под окриљем светске фудбалске звезде Франца Бекенбауера. Делегати из 16 земаља окупиц́е се како би дискутовали о начинима за ефикасну промоцију кључних начела пројекта „Фудбал за пријатељство”, као што су традиција, мир, пријатељство, победа, здравље, једнакост, фер плеј и преданост .
"Идеја о окупљању деце, страствене по питању фудбала у циљу промовисања спорта и универзалних вредности, доказала је своју апсолутну важност. Према резултатима од прошле године, са потпуним уверењем изјављујем да се пројекат показао од велике важности, што савршено доказује и удвостручен број земаља учесница у пројекту “Фудбал за пријатељство” ове године. Као што се да приметити, деца која су присуствовала Форуму у Лондону прошле године су се показали као одличан пример успеха у промоцији идеје толеранције, равноправности и здравог начина живота. Управо то потврђује да свет заиста може постати љубазније, здравије и толерантније место за живот захваљујуц́и фудбалу. Потрудићемо се да то тако заиста и буде, заједно са младим спортистима који учествују у пројекту", изјавио је Франц Бекенбауер.