РУСКИ АМБАСАДОРИ: Нећемо стати код Крима, узећемо и Мајами, тамо је 95 одсто Руса!

08-04-2014 12:05:33 | | Веб трибуне/ mojenovosti.com |

Британски Гардијан објавио је на свом сајту аудио снимак приватног телефонског разговора руских амбасадора у Еритреји Игора Чубарова и Зимбабвеу и Малавију Сергеја Бакарева током којег су се њих двојица слатко исмејали страховању Запада од руских освајачких похода.

Разговор почиње куртоазно – Чубаров честита Бакареву што је Зимбабве, уз Судан, прва афричка земља која је „исправно схватила ситуацију с Украјином“ и дала подршку Русији. „Моји су уздржани, мада кажу да су срцем уз нас“, почео је да се шали Чубаров и кроз смех додао: „Нема везе, признаће кад дође до Јужне Осетије и Абхазије“.
Ту је и Бакарев почео да се смеје, па је Чубаров у истом тону наставио: „Сад ми је задатак лак. Понављам онима у ЕУ: момци, Крим смо узели, али то није крај (смех). Узећемо вам Каталонију, Зимбабве, па Шкотсу и Аљаску. И онда ћемо се смирити.“ Ту се обојица већ ваљају од смеха.
„Смирићемо се у првој фази“, наставља Бакарев, а Чубарев му одобрава и најављује Летонију, Естонију, Бугарску и Румунију.
Не, њих нећемо. Боље да чвакнемо Калифорниленд, Мајамиленд, такве „ненасељене“ регионе“, смеје се Бахарев. „У праву си“, слаже се Бакарев кроз смех, „у Мајамиленду наши грађани ионако чине 95 посто становништва. Имамо право да одржимо референдум.“
Овде већ једва говоре од смеха, поготово кад „закључе“ да је боље да Румуне и Бугаре оставе у ЕУ са осталим балтичким г… „Успут, причао сам недавно с једним европским парламентарцем о свему и свачему, а он ми рече – слушај, узмите ви назад Румунију и Бугарску“, наставља да се смеје Чубаров. „Казао сам му – не, не долази у обзир, људи, ништа од тог посла.“ „Јесте, уживајте са свима њма“, додаје кроз смех Бакарев.
Пошто су се слатко исмејали, амбасадори су се лепо поздравили и завршили разговор. Гардијан није саопштио ко је снимао разговор амбасадора и како су дошли до тог снимка – ако је он веродостојан.