ЕУ неће укинути санкције Русији јер се плаши казне Вашингтона

22-04-2016 01:42:40 | | / vostok.rs |


Лидери ЕУ се неће одлучити да укину антируске санкције, ма како на њих гледали европски бизнисмени, јер се прибојавају казнених мера које могу да спроведу власти САД, пише немачки лист „Виртшафтс вохе“.

Како наводи „Виртшафтс вохе“, немачким властима постаје све теже да убедe друге земље ЕУ о неопходности продужетка антируских санкција.

Поред тога, Мађарска и Грчка су од самог почетка биле скептичне према тим економским мерама, док су Аустрија и Италија директно захтевале њихово укидање.

Аналитичари сматрају да и сами Немци нису спремни да пруже једногласну подршку властима, будући да се западни део Немачке залаже за умеренију, па чак и пријатељску политику према Русији, док се источни део придржава жестоког антируског курса.

Очигледно је да ће у случају да ЕУ ослаби економске санкције према Русији уследити казнене мере из Вашингтона, што би могло да резултира сличном ситуацијом као са Ираном када је САД претила да ће казнити свакога ко буде заобилазио њихове санкције.

Као резултат, многе европске компаније придржавале су се санкција против Ирана како не би нашкодиле својој сарадњи са Америком.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут