„Јотафону“ се отвара уносно кинеско тржиште

25-04-2016 05:13:26 | | / vostok.rs |


Након недавне инвестиције хонгконшке компаније „Рекс глобал ентертејмент холдингс“ у „Јотафон“, генерални директор Владислав Мартинов говорио је за „Чајниз дејли“ о плановима о изласку на кинеско тржиште.

„’Јотафон‘ жели да пронађе своје место на кинеском тржишту паметних уређаја након значајне инвестиције кинеског холдинга ’Рекс глобал ентертејмент‘ у ту руску компанију у развоју“, изјавио је оснивач и генерални директор „Јотафона“ Владислав Мартинов за лист „Чајна дејли“.

Произвођач јотафона „Јота дивајсес“ основан је 2011. године, а први телефон, јотафон 1, појавио се на тржишту 2013. Перјаница ове компаније, јотафон 2, издваја се у односу на конкуренцију захваљујући иновативном дизајну који укључује два екрана осетљива на додир. Оба су заштићена стаклом „Корнинг горила 3“.

Председник Русије Владими Путин поклонио је „јотафон 2“ кинеском председнику Си Ђинпингу у новембру 2014. године, а руски произвођач паметних телефона почео је да извози своје производе у Кину у мају 2015, након договора о дистрибуцији са фирмама у Шангају, Пекингу, Хангџоу и Шенџену.

Мартинов је новинарима листа „Чајна дејли“ рекао да су циљна група његове компаније на кинеском тржишту мобилних телефона трендсетери, који желе футуристички апарат који им нуди нешто неуобичајено.

„Људи који су желели да набаве ’ајфон‘ јер се разликује, или производ који изгледа као да је стигао из будућности“, објаснио је Мартинов.

„Кина је највеће тржиште за ’јотафон 2‘, и надамо се да ћемо ту продати више од половине производног капацитета овде“, додао је он.

Мартинов је такође рекао да његови техничари раде на адаптацији оперативног система „андроид“ за „јотафон“, као и да су разговарали са неколико провајдера оперативних система, укључујући „Алибабу“, о могућности развијања оперативног система „андроид“ прилагођеног овом телефону.

У петак су деоничари хонгконшке компаније „Рекс глобал“ одобрили су куповину 30 одсто компаније „Јота дивајсес“, произвођача „јотафона“, за 46,2 милиона долара.