Песков: Поступци НАТО-а демантују Обаму

26-04-2016 01:38:06 | | / vostok.rs |


Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да приближавање Алијансе руској граници демантује речи америчког председника Барака Обаме да НАТО не прети Русији.

„Што се тиче тога ко за кога представља опасност — не треба заборављати изјаве у последњих неколико година и из Брисела и из седишта и од стране чланова руководства ове организације — мислим да НАТО управо у Русији види опасност. Ове изјаве се не задржавају само на речима. Видимо како се предузимају кораци за повећање војног потенцијала, приближавање овог војног потенцијала руским границама. Зато је у овом случају довољно констатовати само оне чињенице које су очигледне“, рекао је Песков новинарима на молбу да прокоментарише Обамину изјаву да НАТО и ЕУ нису претње Русији.

„Председник је више пута нагласио — у различитим случајевима — да је жеља Русије да развија узајамно корисне, добре, конструктивне односе са свим земљама света. Он то стално говори“, додао је портпарол председника.

Председник САД Барак Обама раније је у интервјуу за телевизију Си-Би-Ес рекао да НАТО и ЕУ нису претње Русији, а сарадња са „јединственом и јаком“ Европом одговарало би интересима Русије. Он је изјавио да председник Русије Владимир Путин „као по правилу сматра НАТО, ЕУ, трансевропско јединство претњом руској снази“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут