Европска посланица: ЕУ неће увести додатне санкције Русији

01-05-2016 06:41:58 | | / vostok.rs |


Европска унија неће увести додатне санкције против Русије због многих земаља-чланица које се томе противе, сматра посланица Европског парламента и чланица Комитета за питања парламентарне сарадње између Украјине и ЕУ Ребека Хармс.

„Неће бити нових санкција“, изјавила је посланица Европског парламента Ребека Хармс, одговарајући на питање украјинског листа „Лига“ да ли власти ЕУ намеравају да предузму нове антируске мере.

Према мишљењу Хармсове, европске земље неће усвојити „списак Савченко“ који је за сада усвојила само Литванија. Њој би се могле придружити и остале балтичке земље, али се друге чланице ЕУ неће придружити тој иницијативи, сматра европска политичарка.

„Отворено говорећи, ако ми у ЕУ успемо да сачувамо санкције које су на снази имаћемо инструменте притиска на Русију, што је добро. Многе државе у ЕУ желе да се врате нормалним односима са Русијом — Француска, социјалдемократе у Влади Немачке. Они више воле нормалне односе са Русијом… Из тога произилази да је нереално очекивати да ће бити уведене нове санкције против Русије“, рекла је европска посланица.

Сама Ребека Хармс се залаже за примену „списка Магнитског“ против Русије и сматра да Мосвка не испуњава своје обавезе из Минског споразума.