Лавров подсетио Керија да треба истражити трагедију у Одеси

03-05-2016 08:39:01 | | / vostok.rs |


Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у телефонском разговору са америчким државним секретаром Џоном Керијем саопштио да се мора извршити истрага трагедије у Одеси која се догодила 2. маја 2014. године, као и реализација Минског споразума, наводи се у саопштењу МСП-а Русије.

„Приликом разговора на украјинску тему Сергеј Лавров је подсетио да се мора тражити извршење истраге трагедије у Одеси од 2. маја 2014. године“, наводи се у саопштењу МИП-а Русије након телефонског разговора шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Џона Керија.

Наведено је да је током разговора Лаврова и Керија „била наглашена безалтернативност пуне реализације минског "комплекса мера" “.

Током разговора министри су позвали сукобљене стране у Сирији на строго поштовање режима прекида ватре. „Шефови спољнополитичких ресора наставили су дискусију о перспективама политичког решавања кризе у Сирији и позвали зараћене стране да строго поштују режим прекида ватре, који је постигнут уз сарадњу Русије и САД, осим борбе против терористичких група“, наводи се у саопштењу руског Министарства иностраних послова.

Осим тога, Лавров и Кери су усагласили даље кораке Москве и Вашингтона у својству копредседника Међународне групе за подршку Сирији, укључујући припрему наредне седнице.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут