Дачић: Одлука УЕФА резултат политичких притисака

04-05-2016 08:11:26 | | / vostok.rs |


Приjем "Kосова" у УEФA jе евидентно одлука политичке природе и резултат великог притиска политике, оценио jе шеф српске дипломатиjе Ивица Дачић, поновивши истовремено да Србиjа неће признати Kосово. Фудбалски савез Србије тужиће УЕФА Међународном суду за спортску арбитражу.

„Пријем Косова у УЕфА само још једна опомена на чињеницу да живимо у свету интереса и политике, а не права и правила. И да Србија мора да се реално и рационално односи према тој чињеници да је могуће да се у случају Косова крши чак и Статут УЕфА само да би се остварила обећања спонзора косовске независности“, наводи Дачић.

Према његовим речима, на нама је да се боримо за што бољу позицију у том свету, за нове и старе пријатеље, за подударност наших и туђих интереса, и, у свему томе, наравно, за конзистентност наше политике, која у једној ствари сигурно неће правити компромисе.

„Ми сами нећемо признати Косово. Све остало је, као што смо и данас видели — могуће“, истиче Дачић.

„Фудбалском савезу Србије остају правна средства оспоравање ове нестатутарне одлуке пред судом, али је евидентно да је ова одлука политичке природе и резултат великог притиска политике, у чему, ипак, нису у потпуности успели, јер Косово од 54 чланице није признало само 16 земаља, а добили смо 24 гласа, док за Косово није гласало чак десет чланица из земаља које су признале Косово’, закључио је Дачић.