Ким Џонг Ун поднео извештај на конгресу Радничке партије Кореје

08-05-2016 08:50:53 | | / vostok.rs |


Ким Џонг Ун је другог дана Седмог конгреса Радничке партије Кореје поднео извештај, саопштила је севернокорејска телевизија.

Информација о конгресу владајуће партије појавила се у саопштењу званичне телевизије Чосан. Телевизија је јавила да је Ким Џонг Ун поставио конкретне задатке за будућност, али није откривено какви су тачно ти задаци.

Затим је на конгресу говорио низ високих делегата. Секретар ЦК РПК Ким Ки Нам назвао је извештај лидера Северне Кореје програмским документом и рекао да га конгрес у потпуности подржава.

Секретар за идеолошки рад изразио је одлучност за спровеђене задатака. Начелник генералштаба обећао је да ће војска наставити линију политике Сонгун (приоритет војске), без обзира на сложену међународну ситуацију. Према његовим речима, војна моћ Северне Кореје порасла је на невиђен ниво.

Председник Државне академије наука Чан Чол говорио о томе да је Ким Џонг Ун створио све услове за развој науке, а начелник академије одбрамбених истраживања Ван Чан назвао је великим успехом то што је Северна Кореја постала нуклеарна сила. Он је такође истакао да су сви задаци развоја нуклеарне енергетике испуњени.

Конгрес Радничке партије Кореје сазван је први пут од 1980. године. На конгресу учествује око 3,700 делегата. Раније је објављено да се форум одржава у режиму затвореном за стране медије.