НАСА у уторак представља нова космичка открића

09-05-2016 10:41:25 | | / vostok.rs |


Америчка космичка агенција (НАСА) огласиће се у уторак и представити најновије откриће телескопа Кеплера, а засад се нагађа да би то могло бити могуће откриће нове планете сличне Земљи или проналазак везан за црне рупе или супернове.

Кеплер је лансиран 2009. године, а досад су научници уз његову помоћи открили више од 1.000 егзопланета, док још неколико хиљада чека потврду.

Овај телескоп је сада дошао до новог великог открића, али НАСА није открила превише детаља. Ипак, треба имати на уму да конференције за новинаре, каква ће бити у уторак, организују у случајевима великих ствари, попут откривања воде на Марсу, пренео је портал Експрес.

Кеплер је заслужан за проналазак Кеплера 452б, планете најсличније нашој Земљи од свих досад откривених планета. Налази се око 1.400 светлосних година од Земље, а на сличној је удаљености од своје звезде, која је пак врло слична нашем Сунцу — четири одсто већа и 10 одсто светлија од Сунца.

Нагађа се да би НАСА у уторак могла представити нова открића о овој планети, али исто тако је могуће и да ће бити реч о проналаску везаном за црне рупе или супернове.