Обама на штапићу расхладио односе Русије и САД

10-05-2016 09:35:15 | | / vostok.rs |


Руска фабрика сладоледа „Славица“ одлучила је да овог лета расхлади односе између Москве и Вашингтона сладоледом „Мали Обама“.

Млечни сладолед са чоколадним преливом „Обамка“, како се производ зове на руском језику, упакован је у амбалажу са цртежом насмејаног малог Африканца са минђушом у уху и сладоледом у руци.

Због припајања Крима и војне интервенције у Сирији, односи Русије и Сједињених Држава на најнижем су нивоу од Хладног рата, а руски државни медији и антиамерички активисти често су збијали шале на рачун Обаме које амерички званичници тумаче као расистичке и увредљиве, преноси Ројтерс.

Из фабрике сладоледа поручују да је лик на „Обамки“ инспирисан ликом из совјетског филма, и да је део серије сладоледа различитих укуса и боја који децу треба да науче основним расама:

„Име сладоледа треба лако да се памти. Сви они који имају бујну машту могу имати различите асоцијације, али овај производ намењен је деци и далеко је од политике“.

Фабрика „Славица“ налази се у сибирском граду Краснојарску, који је прошлог месеца доспео у жижу јавности након отварања кафића посвећеног Владимиру Путину, у којем, како преноси Ројтерс, гости могу користити тоалетни папир са принтом Обаминог лика.