ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ „ЛОРЕНС ОЛИВИЈЕ „

22-04-2014 12:52:10 | | / mojenovosti.com |

У недељу,13. априла у Ковент-Гардену у Лондону одржана је свечана церемеонија уручивања најпрестижнијих британских позоришних награда „Лоренс Оливије „(Olivier Awards).

Највећи број награда добиле су представа драме „ Луси Кивкурд „ Химерика“ и мјузикл „Књига Моромона „.

Прича фотографа који је постао сведок репресија власти против студената на Тргу Тјенамен у Пекингу добила је чак пет награда укључујући и награде у номинацијама „Најбоља нова драма „ и „Најбољи режисер „ који је постала Луси Тернер.

Мјузикл „Књига Мормона „ која је после премијере на Бродвеју својевремено узбуркала страсти, а 2011. г.освојила чак девет нагатда „Тони „, овог пута је добио четири статуетке „Olivier Awards „ у сценској поставци Треја Паркера и Стоуна који су се прославили режирајући мултисеријал „South Park“.

Мјузикл „ Књига Мормона „ је скандалозна прича о двојици неуспешних мисионара –мормона који покушавају да шире своју религију у Уганди.

„Књига Мормона „ је добила награде за „најбољи мјузикл“, „најбољу кореографију „, „најбољу улогу другог плана „ , а награда за „најбољу мушку улогу у мјузиклу „ припала је Гевину Крилу, који је тумачио лик једног од мормона.

За најбољег глумца у позоришној поставци проглашен је Рори Кинир, за улогу „Јага „ у представи „Отело „, док је Лесли Менвил за улогу у представи „Привиђења „ добила награду као најбоља глумица.

Награда „Лоренс Оливије „ која од 1984. г. носи име овог прослављеног британског позоришног и филмског глумца и режисера,установљена је 1976.г. као награда Позоришног друштва Вест-Енда.

Додељује се у 40 номинација подељених у 6 категорија.