Путин: Још учим да играм хокеј

11-05-2016 07:09:24 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин учествовао је у гала-мечу турнира Ноћне хокејашке лиге између екипа „Звезде НХЛ“ и „Репрезентације НХЛ“, који се одржао у леденој дворани „Бољшој“ у Сочију. Током утакмице, председник Руске Федерације дао је један гол, а његова екипа је победила.



Председник Русије Владимир Путин изразио је задовољство што је пројекат Ноћна хокејашка лига успео. На крају гала-турнира који је одржан у Сочију екипа „Звезде Ноћне хокејашке лиге“ у саставу које је на лед изашао и Владимир Путин победила је са резултатом 9:5 екупу „Репрезентације НХЛ“.

Председник је наступао под бројем 11 и дао један гол. Председник лиге Александар Јакушев је уручио Путину пехар победника гала меча НХЛ. На примедбу да је Путин ове године још боље играо хокеј него раније, шеф државе је рекао да још учи.

„Још учим. То је игра која се учи“, изјавио је Путин у интервјуу телевизији „Мeч ТВ“.

„Људи који то раде, организатори, ко игра у 68 од 70 региона Русије – то су одлични људи, људи који раде, баве се спортом, брину о здрављу, дају пример. То су у ствари већином представници старијег поколења, 45 и више година. Изванредно је што они дају пример својим породицама и суседима. То је врло добро, веома сам задовољан што је овај пројекат успео“, рекао је он. Путин је пожелео велике победе руској репрезентацији на шампионату света у хокеју који се сада игра у Русији.