Саудијски терапеут: Овако треба тући жене

12-05-2016 12:31:09 | | © Flickr/ Hani Amir/ vostok.rs |


Саудијски породични терапеут и психолог Халед ел Сакаби објавио је видео-снимак курса у ком саветује како „правилно“ тући жене, објавио је „Индипендент“.

Свој курс о томе на који начин треба тући жену саудијски терапеут почео је речима да је „питање како тући жену комплексно и неискусне на том путу очекује много опасности“. Ипак, доктор додаје да ће „ако буде воља Алаха, тим мостом кренути без одступања“.



Халед ел Сакаби инспирише слушаоце да жену треба тући како би се научила добром понашању. Према његовим речима, то треба радити без гнева и љутње, „поштујући притом одредбе ислама“. Употреба штапа и оштрих предмета није дозвољена, али је прихватљива употреба мисвака (специјалне четке за чишћење зуба, направљене од дрвета арак) или појаса направљеног од марамица за нос.

„Увредљиво је што многи мушкарци користе штап, јер је циљ да жена схвати да није била у праву према мужу“. За то је, тврди ел Сакаби, потребно пре егзикуције подсетити жену на њена права и обавезе у складу са вољом Алаха.

„Нажалост, сада многе жене желе да се осете равноправно са мушкарцима. То је веома озбиљан проблем“, сматра терапеут.

Жене Саудијске Арабије имају ограничена права. Између осталог, забрањено им је да возе кола, а мушкарци имају последњу реч у таквим аспектима као што су брак, путовања и добијање вишег образовања.