Русија неће дати Украјини кредит за организацију „Евровизије“

17-05-2016 08:58:35 | | / vostok.rs |


Русија неће одобрити Украјини кредит како би организовала наредно такмичење „Песма Евровизије“ 2017. године, саопштио је заменик министра финансија Русије Сергеј Сторчак.

„Не, нећемо им дати“, рекао је он.

Украјинска певачица Џамала победила је на овогодишњој „Песми Евровизије“. Према правилима такмичења, Украјина ће следеће године организовати ово такмичење.

Раније је украјински министар културе Јевгенији Нишчук предложио да се привуку европски инвеститори за финансирање „Евровизије“, објаснивши да су за ово такмичење потребна веома велика финансијска средства.

Саветница министра инфраструктуре Украјине Јаника Мерило раније је саопштила да је сигурна да финансије неће бити проблем приликом организације наредног такмичења „Песме Евровизије“, као и да би 75 одсто трошкова могло да се компензује продајом улазница.

На финалној вечери 61. такмичења за „Песму Евровизије“, које је одржано у „Глоб арени“ у Стокхолму, победу је однела представница Украјине Џамала са песмом „1944“. Аустралија је заузела друго место, док је треће освојила Русија.

Министар културе Русије је изјавио да у Министарству разматрају могућност учешћа руског представника на „Евровизији“ која ће бити одржана у Украјини.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут