Борис Џонсон победио на конкурсу за увредљиве стихове o Ердогану

19-05-2016 07:42:16 | | / vostok.rs |


Британски магазин „Спектејтор“ објавио је резултате конкурса за најувредљивије стихове о председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану. Победник је бивши градоначелник Лондона Борис Џонсон.

Како је навела телевизија „Скај њуз“ стихове о председнику Турске бивши градоначелник Лондона изрецитовао у интервјуу једном швајцарском листу. Они су се односили на „љубав која је процветала између турског председника и јарца“.

Борис Џонсон је навео да онај ко жели грубо да се нашали о Ердогану, треба да има могућност да то уради у свакој европској држави.

За победу на конкурсу бивши градоначелник Лондона је добио хиљаду фунти.

Британски магазин је објавио конкурс након инцидента са немачким сатиричаром и телевизијским водитељем Јаном Бемерманом који је у програму прочитао стихове о председнику Турске. У њима се Ердогану приписују сексуалне перверзије и злочине против националних мањина и опозиције.

Након тога Анкара је у Берлин послала ноту са захтевом да се покрене кривични поступак против водитеља. Касније је немачка канцеларка Ангела Меркел одобрила истрагу против Бемермана.