"МИ СЕ БОРИМО ЗА ИСЛАМ!"

30-04-2014 07:07:08 | | / mojenovosti.com |

Према данашњем писању најтиражнијих дневних независних новина у Аустрији Кронен цајтунг, две девојке старе 15 и 16 година из две босанске породице из Беча, отпутовале су авином из Швехата код Беча за Турску у четвртак прошле недеље.

Њихови родитељи су били изненађени када оне нису дошле у станове својих родитеља, него су им оставиле опроштајна писма у којима пишу да су отпутовале за Сирију да се боре за ислам јер их је вероватно привукао свети рат- Џихад!

У својим опроштајним писмима родитељима девојке су написале:"Ми смо на правом путу. Ми идемо за Сирију, да се боримо за ислам! Ми видимо нас већ у рају, а родитељи од Сабине С.

(15) и Самире К.(16) били су више него шокирани када су ово прочитали у њховим остављеним опроштајним писмима.

Девојке су из Швехата отпутовале за Адану у Турској која је удаљена само око 100 километара од турске границе према Сирији. Одавде се изгубио сваки даљи траг о њима.
Њихови родитељи су пијавили све ово бечкој полицији, која је одмах расписала светску потерницу за њима у циљу њиховог проналаска, а обратили су се и јавности, да свако ко било шта зна о њима пријави полицији, изјавио је Сабит С. отац петнаестогодишње Сабине С. или на његовE-mail:sabitsenada@hotmail.com

Кронен цајтунг нису објавиле, како су девојке дошле до новаца за авион, нити било какве друге податке, како је дошло до тога да се оне одлуче за одлазак у рат у Сирију!