АМЕРИЧКИ ГЛУМЦИ ИЗВЕЛИ ШЕКСПИРА НА ВИСИНИ ОД 11 .000 МЕТАРА

30-04-2014 07:23:16 | | / mojenovosti.com |

Амерички глумци који изводе комичне улоге обележили су 450.годишњицу рођења Шекспира киграјући сцене из његових комада на висини од преко 11 000 метара и тако ушли у Гинисову књигу рекорда.

Америчка глумачка трупа састављена од три комичара The Reduced Shakespeare Companie основана је 1981. г.Заштитни знак трупе је извођење поједностављених текстова из Шекспорових драма у комичној верзији.

Гкедаоци послењег шоу програма трупе били су путници авиона који је летео 23.априла, на Шексиров рођендан, из енгелског Лондона у италијанску Верону летом комерцијалне авио-компаније Еаѕyјеt. Глумци су токм једног часа забављали путнике изводећи своје комичне верзије познатих и често извођених екранизованих Шекспирпових драма као што су „Ромео и Јулија „,Хамлет „,“Отело „,Магбет „ и др...

Ппозоришна предства изведена на висини од 11.27 хиљада метара претендује да уђе у Гинисову књигу рекорда као спектал игран на највишој висини.

Извођење ове представе омогућила је авио –компанијаn Easyjet која активно наступа са предлогом да 23. април , као Дан Шекспира буде државни празник у Великој Британији.

Салон авиона током извођења фрагеманта у комичној верзији из Шеспирових драма био је претворен у позорницу и окићен портретима Великог барда.

Током целог априла авио-компанија Easyjet води активну кампању на популаризацији великог енглеског драмског песника међу Бриатнцима и гостима Гордог Албиона.Компанија очекује да ће до краја јула текућег године успети да сакупи 100 хиљада потписа за петицију која ће бити упућена Доњем дому Британског парламента са предлогом да се 23. април као дан Шекспира прогласи за државни празник.