Горбачов неће ићи у Украјину за време садашње власти

24-05-2016 11:01:09 | | / vostok.rs |


Бивши председник Совјетског Савеза Михаил Горбачов изјавио је да нема планове да посети Украјину док је на челу садашња власт. Тако је прокоментарисао предлог посланика Врховне раде из фракције Народни фронт Антона Герашченка да га ставе на црну листу.

„Да подсетим на пословицу ’Пси лају, ветар носи, а каравани пролазе‘. Ја се, природно, бавим својим послом и бавићу се и даље њиме, без обзира на све злобне испаде“, рекао је Михаил Горбачов, преноси „Интерфакс“.

Михаил Горбачов је прокоментарисао изјаву и о добијању новца за свој фонд из иностранства, назвавши је „глупошћу“.

Према речима Горбачов, он је увек сам зарађивао држећи предавања, док сада због његовог здравственог стања он и његов фонд живе од онога што је зарадио од ранијих предавања.

Након интервјуа Горбачева за Сандеј тајмс, где је изразио подршку председнику Русије Владимиру Путину за његову одлуку о Криму, Антон Герашченко је изјавио да треба ставити бившег руског лидера на црну листу. Према речима посланика Раде, Горбачов је позвао на кршење територијалне целовитости Украјине.

„Истина, он сам нешто посебно и не жели да дође код нас. Међутим, ми треба да покажемо свој став о оваквим питањима“, изјавио је Герашченко.

У истом интервјуу Михаил Горбачов је изјавио да жали због распада СССР-а. По његовим речима, он је желео само да реформише земљу, а не да је разруши.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут